Η BP δεσμεύεται να συμμορφωθεί με τη Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα

 

Η ΒΡ ενέδωσε στις πιέσεις σειράς επενδυτών, μεταξύ των οποίων και η Εκκλησία της Αγγλίας, να υποστηρίξει ένα σχέδιο που θα εξηγεί αναλυτικά το πώς η στρατηγική της και οι επενδύσεις της είναι συνεπείς με τη συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή.

Ο βρετανικός κολοσσός της αγοράς πετρελαίου και φυσικού αερίου υποστήριξε ψήφισμα που την αναγκάζει στην ουσία να είναι πιο διαφανής όσον αφορά την αλλαγή του κλίματος, η οποία προτάθηκε από μια ομάδα μετόχων, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται οι επενδυτικοί βραχίονες της HSBC, της Legal & General και της C of E.
Πάντως, η BP προέτρεψε τους επενδυτές να απορρίψουν ένα αυστηρότερο ψήφισμα που κατέθεσε ολλανδική ομάδα ακτιβιστών μετόχων,.
Οι κινήσεις αποτελούν μέρος μιας αυξανόμενης ισχύος των μετόχων επί των επιχειρήσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου που παρατηρείται τελευταίως, με στόχο να είναι σαφέστερες σχετικά με τη συμβολή τους η μη στην αύξηση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, καθώς και το τι κάνουν για να το αντιμετωπίσουν.
Η BP θα ενθαρρύνει τους μετόχους στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Μαΐου να στηρίξουν το ψήφισμα που οργανώθηκε από τον όμιλο Climate Action 100+, ο οποίος αντιπροσωπεύει 320 επενδυτές που διαχειρίζονται περιουσιακά στοιχεία πάνω από 32 τρισ. δολ.
Η πρόταση ζητά από την BP να δημοσιεύσει την επιχειρηματική στρατηγική της σχετικά με δύο από τους στόχους που έχει θέσει η συμφωνία του Παρισιού έως το τέλος του οικονομικού της έτους του 2019: τη διατήρηση της αύξησης της θερμοκρασίας σε πολύ χαμηλότερες τιμές από 2 βαθμούς Κελσίου και τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στο μηδέν κατά το δεύτερο μισό του αιώνα.

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr