Ρωσικό LNG στη Ρεβυθούσα φέρνει η Elpedison – Κάνει κινήσεις και στο διασυνοριακό trading

 

 Νέος παίκτης στην εγχώρια αγορά του LNG θα αναδειχθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες η Elpedison, καθώς προγραμματίζει για τις 23 Φεβρουαρίου την έλευση του πρώτου φορτίου υγροποιημένου φυσικού αερίου. Πρόκειται για ένα φορτίο υγροποιημένου φυσικού αερίου 75 χιλιάδων κυβικών μέτρων, που είναι ρωσικής προέλευσης και αγοράστηκε από μεγάλη διεθνή εταιρεία εμπορίας αερίου (Total).   

Με την έλευση του συγκεκριμένου φορτίου, η Elpedison γίνεται ο τέταρτος ιδιώτης παίκτης της ελληνικής αγοράς που εισάγει για τις ανάγκες του χαρτοφυλακίου της και των πελατών της υγροποιημένο φυσικό αέριο. Η κοινή εταιρεία του ομίλου των Ελληνικών Πετρελαίων και της ιταλικής Edison, υπενθυμίζεται ότι ήδη δραστηριοποιείται ενεργά στο διεθνές ενεργειακό εμπόριο κάνοντας εισαγωγές φυσικού αερίου μέσω του αγωγού του Σιδηροκάστρου από τη Βουλγαρία (περίπου 500MWh).
Στόχος της εταιρείας είναι βελτιώσει το κόστος του μείγματος προμήθειας αερίου που χρησιμοποιεί τόσο για τις μονάδες ηλεκτρισμού που διαθέτει σε Θίσβη και Θεσσαλονίκη αλλά και των πελατών της λιανικής του φυσικού αερίου, όπου η Elpedison φιλοδοξεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο άνοιγμα. Εκτός από τις εισαγωγές αερίου, η εταιρεία κινείται δυναμικά και στο διασυνοριακό εμπόριο ηλεκτρισμού, με τις συναλλαγές της να φτάνουν μέχρι την αγορά της Ουγγαρίας. 

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr