Σταθάκης: Στο τραπέζι όλα τα σενάρια, πλην χρηματιστηρίου, για την "επόμενη μέρα" στα ΕΛΠΕ – Εξετάζεται και η μη πώληση

 

 Δεν υπάρχουν ακόμα αποφάσεις για το τι μέλει γενέσθαι σχετικά με την ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ μετά την αποτυχία του διαγωνισμού. Οι αποφάσεις θα ληφθούν σε μεταγενέστερο χρόνο, αφού πρώτα η κυβέρνηση διαβουλευθεί με τους θεσμούς και τον Όμιλο Λάτση.

Αυτό δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, στο περιθώριο της χθεσινής υπογραφής των συμβάσεων για τους υδρογονάνθρακες.
Ο υπουργός τόνισε, επιβεβαιώνοντας το σχετικό ρεπορτάζ του energypress, ότι όλα τα σενάρια θα εξεταστούν, εκτός από εκείνο της πώλησης του μεριδίου του δημοσίου μέσω χρηματιστηρίου. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πρχωρήσει κανείς σε μια τέτοια κίνηση, ειδικά με τις παρούσες αποτιμήσεις, ανέφερε.
Ο κ. Σταθάκης επισήμανε επίσης ότι το θέμα της ιδιωτικοποίησης των ΕΛΠΕ δεν αποτελεί δομικό μέτρο και συνεπώς η προοπτική να μην βγεί τελικά προς πώληση το ποσοστό του Δημοσίου είναι ένα σενάριο που θα εξεταστεί.
Ο υπουργός ανέφερε ότι περίμενε μια τουλάχιστον καλή προσφορά στο διαγωνισμό, έκανε όμως και μνεία της διεθνούς επιχειρηματικής πρακτικής σύμφωνα με την οποία η αξία μιας επιχείρησης αποτιμάται σε κάποιες φορές τα EBITDA κέρδη της. Αυτό σημαίνει ότ η αξία του 100% των ΕΛΠΕ μπορεί να φτάσει και τα 5 με 7 δις. Ευρώ, ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σε ότι αφορά τη διαδικασία για την πώληση της ΔΕΠΑ Εμπορίας ο κ. Σταθάκης επιβεβαίωσε επίσης το χθεσινό ρεπορτάζ του energypress, σύμφωνα με το οποίο το ΤΑΙΠΕΔ ετοιμάζει την προκήρυξη του διαγωνισμού, με σκοπό να βγεί μέχρι το τέλος του μήνα.

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr