Εργαζόμενοι ΔΕΠΑ: Η κυβέρνηση αθετεί τις υποσχέσεις της προς τους εργολαβικούς και πάει στα δικαστήρια κατά της απεργίας

 

 Για αθέτηση των δεσμεύσεων της κυβέρνησης κάνουν λόγο η Ένωση Εργαζομένων στη ΔΕΠΑ (ΕΝΕΡ ΔΕΠΑ) και η ΣΕΦΑ-ΔΕΠΑ σε χθεσινές τους ανακοινώσεις σχετικά με τις κινητοποιήσεις.

Αναλυτικότερα, η ΕΝΕΡ ΔΕΠΑ αναφέρει τα εξής:
"Η κυβέρνηση, ο αρμόδιος υπουργός κ. Σταθάκης και η Διοίκηση της ΔΕΠΑ παραμονή του δεύτερου γύρου των δημοτικών-περιφερειακών εκλογών και λίγες ημέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές, ενώ επανειλημμένα είχαν δεσμευτεί και υποσχεθεί για την κατάργηση της εργολαβοποίησης των εργαζομένων που απασχολούνται για δεκαετίες στη ΔΕΠΑ και την άμεση τακτοποίηση τους, όχι μόνο υπαναχώρησαν από την δέσμευση, υπόσχεση και υποχρέωσή τους αυτή, αλλά ζητάνε με δικαστική διαδικασία την απαγόρευση κάθε είδους απεργιακής κινητοποίησής μας μετά από ένα ηθικά δίκαιο πολυήμερο αγώνα. 
Ζούμε πρωτοφανείς στιγμές. Το καθήκον μας είναι να δώσουμε όλοι ένα βροντερό παρόν για να καταγγείλουμε αυτές τις αυταρχικές μεθοδεύσεις που δείχνουν ότι κάποιοι έχουν χάσει την ψυχραιμία τους και δεν έχουν να μας απαντήσουν στο βασικό μας ερώτημα γιατί δεν τήρησαν τις υποσχέσεις τους. 
Σημείωση: Η προαναφερόμενη εκδίκαση της αγωγής έχει οριστεί για αύριο ημέρα Πέμπτη, 30/5/2019, και ώρα 12:00 στο ακροατήριο του ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ στο Κτίριο 13 Αίθουσα 106". 
Από την πλευρά της, η ΣΕΦΑ ΔΕΠΑ σχολίασε τα εξής:
Ενώ οι εργαζόμενοι στη ΔΕΠΑ σήμερα το πρωί αποφάσισαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεων τους μέχρι το Σάββατο 01.06.2019 και ώρα 6:59, επιδόθηκε στα πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια συνδικαλιστικά τους όργανα σήμερα το πρωί δικόγραφο αγωγής με καθορισμό δικάσιμου για να αναγνωρισθεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική, να επιβληθούν χρηματικές ποινές αν συνεχιστεί και να παραλείψουν στο μέλλον απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν τα ίδια ή παρόμοια αιτήματα με χρηματική ποινή. Από το δικόγραφο προκύπτει ο ρόλος των εργολάβων. Για μια ακόμα φορά αναδεικνύεται η αγαστή συνεργασία κυβέρνησης, ΔΕΠΑ, εργολάβων ενάντια στους εργαζόμενους, στους οποίους αρνούνται και τα ψίχουλα. 
Η εκδίκαση θα γίνει αύριο Πέμπτη 30.05.2019 στα δικαστήρια της Ευέλπιδων (Πρωτοδικείο Αθηνών, Κτίριο 13, Αίθουσα 106) στις 12:00. 
Στην κλιμάκωση της τρομοκρατίας οι εργολαβικοί εργαζόμενοι της ΔΕΠΑ απαντάνε με το μεγάλο κύμα αλληλεγγύης που εκφράζεται και με μεγάλη ισχυροποίηση της ενότητας τους, που επιχειρείται να διαρραγεί από το 2017 (οπότε έγινε ο λειτουργικός διαχωρισμός δικτύων διανομής και εμπορίας) με έμμεσες και άμεσες εργοδοτικές παρεμβάσεις στον τρόπο συνδικαλιστικής οργάνωσής τους. Οι εργαζόμενοι ανέδειξαν με πράξεις πως τα αιτήματα είναι κοινά, δεν διαφοροποιούνται ανά θυγατρική και εταιρεία, αλλά αντίθετα η δύναμη τους βρίσκεται στην ενότητα.
Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις με ισότιμα δικαιώματα. Αύριο θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στη ΔΕΠΑ στις 9:00 και στις 12:00 στα δικαστήρια της Ευελπίδων. 

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr