Motor Oil: Επενδύει 310 εκατ. ευρώ στα διυλιστήρια της Κορίνθου

 
Η διοίκηση της Motor Oil ανακοίνωσε την έναρξη του επενδυτικού προγράμματος ύψους 310 εκ. ευρώ, στα διυλιστήρια της Κορίνθου, εντός του 2019. Με αυτή η επένδυση, ανέφερε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, Πέτρος Τζαννετάκης, το διυλιστήριο θα είναι σε θέση να βελτιώσει την παραγωγή των προϊόντων βενζίνης με υψηλότερα οκτάνια.
Τη σχετική έγκριση έδωσε το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας με τις εργασίες να ξεκινούν άμεσα εντός του 2019 και ήδη ο εργολάβος που έχει επιλεγεί (Technip) εξετάζει τις τελικές λεπτομέρειες. Σύμφωνα με τον αναπληρωτή CEO, η επένδυση, που θα έχει ολοκληρωθεί το 2021, αναμένεται να προσθέσει από 90 μέχρι 100 εκ. ευρώ στα EBITDA του Ομίλου.
Το κυριότερο αποτέλεσμα της νέας επένδυσης είναι ότι δεν θα αυξηθεί η συνολική δυναμικότητα της παραγωγής του διυλιστηρίου στην Κόρινθο, αφού η νέα παραγωγή θα προκύψει από την αναβάθμιση των μονάδων που σήμερα παράγουν προϊόντα με χαμηλότερο περιθώριο, ιδίως νάφθα. Μετά την αναβάθμιση οι εν λόγω μονάδες θα παράγουν σε ποσοστό 90%, βενζίνη υψηλών οκτανίων και κηροζίνη που χρησιμοποιείται για την παραγωγή αεροπορικών καυσίμων.

Ο κ. Τζαννετάκης απέφυγε να παράσχει περισσότερες πληροφορίες για τη χρηματοδότηση και αρκέστηκε να γνωστοποιήσει ότι το μεγαλύτερο τμήμα των δαπανών, θα διατεθεί κατά τα έτη 2020 και 2021. 

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr