Σε τελικό στάδιο υλοποίησης ο TurkStream


20 10 2019 | 18:12
Ξεκίνησε η ροή φυσικού αερίου στη μία από τις γραμμές του αγωγού TurkStream, ανακοίνωσε η South Stream Transport, θυγατρική της ρωσικής Gazprom.
Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα προς την ολοκλήρωση του έργου του αγωγού, αφότου ο DNV GL πιστοποίησε την πρόοδο των εργασιών στον υποθαλάσσιο κλάδο και των δύο γραμμών.
Η εμπορική διανομή για την πρώτη γραμμή προγραμματίζεται να έχει ξεκινήσει έως τα τέλη του 2019, ενώ η διανομή στη δεύτερη γραμμή θα ξεκινήσει αφότου ολοκληρωθεί η πλήρης διανομή στην πρώτη. Οι εργασίες κατασκευής στον τερματικό σταθμό υποδοχής στην Τουρκία βρίσκονται στο τελικό στάδιο από την BOTAS, την εταιρεία διανομής αερίου της γείτονος.
Ο αγωγός TurkStream θα διοχετεύει φυσικό αέριο μέσω της Μαύρης Θάλασσας στο ευρωπαϊκό τμήμα της Τουρκίας και από εκεί στα σύνορα με την Ελλάδα, παρακάμπτοντας την Ουκρανία. Η πρώτη γραμμή θα λειτουργήσει για την τουρκική αγορά, ενώ ο δεύτερος κλάδος στοχεύει στην προσφορά αερίου στις χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης, με την Gazprom να θεωρεί τις Ελλάδα, Ιταλία, Ουγγαρία, Βουλγαρία και Σερβία δυνητικές νέες αγορές. Η χωρητικότητα κάθε γραμμής του αγωγού ανέρχεται σε 15,75 δις κ.μ. ετησίως.
(ναυτικά χρονικά)
ΠΗΓΗ:https://energypress.gr/news/se-teliko-stadio-ylopoiisis-o-turkstream

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr