Ψηφίστηκε από τη Βουλή το Αναπτυξιακό Νομοσχέδιο.


Ψηφίστηκε από τη Βουλή το Αναπτυξιακό Νομοσχέδιο.
energia.gr
Παρ, 25 Οκτωβρίου 2019 - 09:10
Με 165 ψήφους, από Ν.Δ. και Ελληνική Λύση, σε σύνολο 287 ψηφισάντων βουλευτών, ψηφίστηκε χθες επί της αρχής το αναπτυξιακό νομοσχέδιο. Καταψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ζήτησε και ονομαστική ψηφοφορία το ΚΙΝΑΛ, το ΚΚΕ και το ΜεΡΑ 25.
AddThis Sharing Buttons
FacebookShare to TwitterTwitterShare to E-mailE-mailShare to ΕκτύπωσηΕκτύπωσηShare to Περισσότερα...
Μιλώντας στην Ολομέλεια κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης μίλησαν για τη νέα σελίδα στην ελληνική οικονομία και για ένα νομοσχέδιο που στόχο έχει να στηρίξει τις επενδύσεις και να άρει τα γραφειοκρατικά εμπόδια. Την ίδια στιγμή για “φωτογραφικές διατάξεις” μίλησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και για “νομοσχέδιο κατώτερο των περιστάσεων” έκανε λόγο η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.
Για ένα νομοσχέδιο “που έχει σκοπό να κάνει τη ζωή των πολιτών καλύτερη μίλησε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, λέγοντας πως δεν υπήρξε σοβαρή κριτική από την αντιπολίτευση.
Νωρίτερα ο Γιάννης Βρούτσης εξαπέλυσε βέλη στο ΣΥΡΙΖΑ πως άφησε “κληρονομία'' ένα εκατομμύριο εκκρεμείς συντάξεις αλλά και έναν στους τρεις εργαζόμενους να απασχολούνται με μερική απασχόληση. Όσον αφορά στα ποσοστά ανεργίας είπε πως μειώθηκαν 2.2% τον πρώτο μήνα διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία.
Σε υψηλούς τόνους κινήθηκε η κριτική της αντιπολίτευσης. Μάλιστα για μια σειρά άρθρων- κυρίως όσον αφορούν στις εργασιακές διατάξεις- κατατέθηκαν αιτήματα για ονομαστική ψηφοφορία από το ΣΥΡΙΖΑ, το Κίνημα Αλλαγής και το ΚΚΕ.
”Αυτό δεν είναι νομοσχέδιο, αυτό είναι το Ωραίο μου πλυντήριο'' σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας πως "σε κάθε άρθρο και μία εξυπηρέτηση''.
Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά μίλησε για ένα νομοσχέδιο “κατώτερο των περιστάσεων” και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως "δεν έχει σχέδιο και στρατηγική για τη χώρα”.
''Αυτός είναι ο χαρακτήρας της ανάπτυξης που προωθείτε τόσο εσείς, όσο και το 'υπουργείο αντιπολίτευσης'. Γη και ύδωρ στους λίγους'' είπε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.
Τέλος ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος μίλησε για “συμφωνημένο θέατρο του παραλόγου για επικοινωνιακούς λόγους” .
ΠΗΓΗ:https://www.energia.gr/article/160894/pshfisthke-apo-th-voylh-to-anaptyxiako-nomoshed

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr