Η Χιλή ακυρώνει το Συνέδριο APEC και τη Διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα COP 25 λόγω των διαδηλώσεων


30 10 2019 | 17:57
H Χιλή δεν θα διοργανώσει την παγκόσμια διάσκεψη για το κλίμα, COP 25, που επρόκειτο να διεξαχθεί εκεί τον Δεκέμβριο, ούτε τη σύνοδο κορυφής του φόρουμ Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC) λόγω του πρωτοφανούς κινήματος διαμαρτυρίας που συγκλονίζει τη χώρα, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος Σεμπαστιάν Πινιέρα.
“Με βαθιά λύπη, γιατί είναι πολύ λυπηρό για τη Χιλή, η κυβέρνησή μας αποφάσισε να μην οργανώσει τη σύνοδο κορυφής του APEC, ούτε αυτή της COP 25”, δήλωσε ο συντηρητικός αρχηγός του κράτους.
Οι εβδομάδες βίαιων ταραχών που πλήττουν τη χώρα είναι η αιτία που η Χιλή δεν θα φιλοξενήσει τη σύνοδο του APEC που επρόκειτο να διεξαχθεί στο Σαντιάγο στις 16 και 17 Νοεμβρίου και τη COP 25 από τις 2 έως τις 13 Δεκεμβρίου.
Η απόφαση του Πινιέρα αιφνιδίασε τον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με το Reuters. Στη Σύνοδο αναμενόταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, και ο Κινέζος ομόλογός του, Σι Τζινπίνγκ, να υπογράψουν την λεγόμενη «1η φάση» της εμπορικής συμφωνίας τους, ως μία κίνηση αναζήτησης εξεύρεσης λύσης του εμπορικού πολέμου μεταξύ των δύο χωρών.
Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι, μετά την ματαίωση από την κυβέρνηση της Χιλής, η διοργάνωση του COP 25 πιθανότατα θα γίνει στη Βόννη, όπου βρίσκεται η μόνιμη έδρα της γραμματείας της κλιματικής αλλαγής της UNFCCC.
ΠΗΓΗ:https://energypress.gr/news/i-hili-akyronei-synedrio-apec-kai-ti-diaskepsi-toy-oie-gia-klima-cop-25-logo-ton-diadiloseon

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr