Στο «Τιμόνι» της ΕΚΤ από Σήμερα η Κριστίν Λαγκάρντ


Στο «Τιμόνι» της ΕΚΤ  από Σήμερα η Κριστίν Λαγκάρντ
energia.gr
Παρ, 1 Νοεμβρίου 2019 - 13:22
Στο τιμόνι της ΕΚΤ βρίσκεται και επίσημα από σήμερα η τέως Διευθύνουσα Σύμβουλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ καθώς αναλαμβάνει καθήκοντα προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
AddThis Sharing Buttons
FacebookShare to TwitterTwitterShare to E-mailE-mailShare to ΕκτύπωσηΕκτύπωσηShare to Περισσότερα...
Ο διορισμός της εγκρίθηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 18 Οκτωβρίου 2019 και η θητεία της θα διαρκέσει 8 έτη. Η κυρία Λαγκάρντ διαδέχεται τον Μάριο Ντράγκι, ο οποίος διετέλεσε Πρόεδρος της ΕΚΤ από την 1η Νοεμβρίου 2011 έως τις 31 Οκτωβρίου 2019.
Η νέα επικεφαλής της ΕΚΤ απηύθυνε χθες έκκληση προς τη Γερμανία και τις πλεονασματικές χώρες της Ευρωζώνης να αυξήσουν τις δαπάνες για να στηρίξουν την ανάπτυξη. Μιλώντας στο γαλλικό ραδιόφωνο η κυρία Λαγκάρντ υπενθύμισε πως για να διασώσουν το ευρώ οι χώρες της Ευρωζώνης συντόνισαν επιτυχώς τις δημοσιονομικές πολιτικές τους στη διάρκεια της κρίσης χρέους.
Η σημαντικότερη πρόσκληση που θα αντιμετωπίσει η κυρία Λαγκάρντ θα είναι "η συμφιλίωση της Γερμανίας με την ΕΚΤ " όπως επισημαίνει η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.
Η εφημερίδα επαινεί την Λαγκάρντ για την ικανότητά να επιτυγχάνει συμβιβασμούς, με τους οποίους να μπορούν όλοι να προχωρήσουν. Επισημαίνει ωστόσο ότι οι επικριτές της βρίσκονται στη Γερμανία, όπου αποταμιευτές, τραπεζίτες και ακαδημαϊκοί διαμαρτύρονται για τα αρνητικά επιτόκια και το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων.
ΠΗΓΗ:https://www.energia.gr/article/161093/sto-timoni-ths-ekt-apo-shmera-h-kristin-lagkarnt

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr