Καθαρά κέρδη 17 εκατ. ευρώ συνεισέφερε στα ΕΛΠΕ η ΔΕΠΑ στο 9μηνο - Τι ειπώθηκε από την διοίκηση για την αποκρατικοποίηση


06 11 2019 | 08:15
Η ΔΕΠΑ πλέον είναι μια διαφορετική εταιρεία και δεν είναι δόκιμες οι συγκρίσεις με πέρυσι, καθώς δεν υπάρχει η συνεισφορά του ΔΕΣΦΑ. Παράλληλα σε ό,τι αφορά το γ' τρίμηνο τα μεγέθη της εταιρείας είναι επηρεασμένα από την εποχικότητα των πωλήσεων. Με αυτά τα δεδομένα τα μεγέθη της εταιρείας θεωρούνται ως αναμενόμενα, ενώ ο όμιλος των ΕΛΠΕ θα καθορίσει τη στρατηγική του σε σχέση με την παρουσία του στην εταιρεία αερίου, μόλις ολοκληρωθεί από πλευράς πωλητή (ΤΑΙΠΕΔ) η δομή της αποκρατικοποίησης. Αυτά προκύπτουν από τη χθεσινή παρουσίαση των αποτελεσμάτων 9μήνου των ΕΛΠΕ στους αναλυτές.
Σε ό,τι αφορά τα μεγέθη οι πωλήσεις σε όγκο στο γ' τρίμηνο διαμορφώθηκαν σε 502 εκατ. κυβικά, από 759 εκατ. κυβικά πέρυσι (- 34%) ενώ σε επίπεδο 9μήνου έφτασαν το 1,992 δισ. κυβικά (-14% σε σχέση με πέρυσι που ήταν 2,324 δισ. κυβικά)
Η λειτουργική κερδοφορία EBITDA  διαμορφώθηκε στα 6 εκατ. ευρώ στο γ τρίμηνο (-89% σε σχέση με πέρυσι) και στα 77 εκατ. ευρώ στο 9μηνο (-54% σε σχέση με πέρυσι) ενώ τα κέρδη μετά από φόρους στα 48 εκατ. ευρώ (-39%). Για το μερίδιο των ΕΛΠΕ (35%) η κερδοφορία μεταφράζεται σε 17 εκατ. ευρώ (-39%) σε σχέση με πέρυσι.
ΠΗΓΗ:https://energypress.gr/news/kathara-kerdi-17-ekat-eyro-syneisefere-sta-elpe-i-depa-sto-9mino-ti-eipothike-apo-tin-dioikisi
 

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr