Αιματηρή έκρηξη σε διυλιστήριο πετρελαίου στη Συρία


08 11 2019 | 08:30
Η έκρηξη φέρεται να σημειώθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών επισκευής σε μία δεξαμενή, στο διυλιστήριο της παραθαλάσσιας πόλης Μπάνιας στη Συρία.
Τουλάχιστον ένα άτομο έχασε τη ζωή του και αρκετά ακόμη τραυματίστηκαν από έκρηξη η οποία έπληξε δεξαμενή, σε διυλιστήριο πετρελαίου στη Συρία.
Η έκρηξη σημειώθηκε στις εγκαταστάσεις ενός εκ των μεγαλύτερων διυλιστηρίων πετρελαίου στη Συρία, στην παραθαλάσσια πόλη Μπάνιας.
Νωρίτερα φέτος, αρκετοί υποβρύχιοι αγωγοί υπέστησαν ζημιές μετά από επίθεση ανοιχτά της πόλης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Συρία παρήγαγε περίπου 350.000 βαρέλια αργού πετρελαίου ημερησίως πριν τη σύγκρουση που ξέσπασε το 2011 και εξήγαγε περισσότερα από τα μισά.
Σύμφωνα με αξιωματούχους της Συρίας, η τρέχουσα ημερήσια παραγωγή έπεσε στα 24.000 βαρέλια ημερησίως, κυρίως λόγω του συνεχιζόμενου εμφυλίου πολέμου και των κυρώσεων της Δύσης κατά της Δαμασκού.
Οι ΗΠΑ επιμένουν «να κρατήσουν» το συριακό πετρέλαιο
Στο μεταξύ, αν και οι δυνάμεις των ΗΠΑ αναμενόταν να αποσυρθούν από τη Συρία, πρόσφατες δηλώσεις του επικεφαλής του Πενταγώνου Μαρκ Έσπερ και αναφορές μέσων ενημέρωσης που επικαλούνται Αμερικανούς αξιωματούχους, υποδεικνύουν ότι αρκετές εκατοντάδες στρατεύματα θα παραμείνουν για να «υπερασπιστούν» το πετρέλαιο της Συρίας.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε εξάλλου τη διάθεσή του να «κρατήσει» το συριακό πετρέλαιο, ενώ ο κ. Έσπερ δικαιολόγησε την παραμονή των Αμερικανών στρατιωτών στη Συρία επικαλούμενος την ανάγκη να προστατευτούν τα κοιτάσματα πετρελαίου για να μην πέσουν στα χέρια των εναπομεινάντων μαχητών του ISIS.
Η Δαμασκός καταγγέλλει ως παράνομη την αμερικανική παρουσία στη χώρα παράνομη, ενώ Μόσχα, η οποία έχει αναπτύξει στρατεύματα στη Συρία κατόπιν αιτήματος της Δαμασκού, έχει καταδικάσει τα σχέδια των ΗΠΑ για τον έλεγχο των πετρελαϊκών πεδίων.
(Sputnik Greece
ΠΗΓΗ:https://energypress.gr/news/aimatiri-ekrixi-se-diylistirio-petrelaioy-sti-syria

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr