Αποφυλακίστηκε ο Λούλα

Αποφυλακίστηκε ο Λούλα
efsyn.gr
Ο 74χρονος πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας αφέθηκε ελεύθερος, έχοντας μείνει στη φυλακή της Κουριτίμπα πάνω από ενάμιση χρόνο.
Πράσινο φως για την αποφυλάκιση του Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, έδωσε δικαστής, μετά την απόφαση που έλαβε την Πέμπτη (07/11) το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας.
Λίγη ώρα μετά, χαμογελώντας, ο πρώην πρόεδρος περικυκλώθηκε από τους οπαδούς του, πολλοί από τους οποίους φορούσαν μπλουζάκια με τη φωτογραφία του και κρατούσαν κόκκινες σημαίες για να τον υποδεχθούν. 
Ο κεντροαριστερός ηγέτης που εξακολουθεί να έχει σημαντικά ερείσματα στην κοινωνία και το πολιτικό σύστημα παρέμεινε στη φυλακή της Κουριτίμπα πάνω από ενάμιση χρόνο μετά την καταδίκη του για διαφθορά.
Στο σκεπτικό του, ο δικαστής εξήγησε ότι «δεν υπάρχει πλέον καμία βάση για την εκτέλεση της ποινής» δεδομένου ότι το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε να καταργήσει τη νομολογία σύμφωνα με την οποία κάποιος που έχει καταδικαστεί οδηγείται στη φυλακή εφόσον απορριφθεί η πρώτη έφεσή του, έστω και αν δεν έχουν εξαντληθεί όλα τα ένδικα μέσα που διαθέτει.
Μέσα από το κελί της φυλακής, ο πρώην πρόεδρος της χώρας, δεν έπαψε ποτέ να διατρανώνει την αθωότητά του και να καταγγέλλει συνωμοσία με σκοπό να αποτραπεί η επάνοδός του στην εξουσία.
Ο Λούλα, οδηγήθηκε στη φυλακή τον Απρίλιο του 2018.
ΠΗΓΗ:https://www.efsyn.gr/kosmos/latiniki-ameriki-karaibiki/218213_apofylakistike-o-loyla

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr