Γαλλία: Απορρίφθηκε το αίτημα 10χρονης από την Ακτή Ελεφαντοστού να μην απελαθεί στην Ιταλία

Στις 12 Νοεμβρίου, η Σαμίρα και ο πατέρας της, που έφτασαν στη Γαλλία τον περασμένο Ιανουάριο, θα απελαθούν στη Βενετία, με βάση τον "κανονισμό του Δουβλίνου" που ορίζει ότι η εξέταση της αίτησης ασύλου διενεργείται από τη χώρα πρώτης εισόδου στην Ευρώπη.
 
ΠΗΓΗ:https://www.euro2day.gr/news/world/article/1705923/gallia-aporrifthhke-to-aithma-10hronhs-apo-thn-akt.html
Γαλλία: Απορρίφθηκε το αίτημα 10χρονης από την Ακτή Ελεφαντοστού να μην απελαθεί στην Ιταλία
Δημοσιεύθηκε: 8 Νοεμβρίου 2019 - 23:47
 
Παρά τη μαζική κινητοποίηση, οι γαλλικές αρχές αρνήθηκαν σήμερα το αίτημα μιας 10χρονης από την Ακτή Ελεφαντοστού να παραμείνει στη Γαλλία και να μην απελαθεί στην Ιταλία.
Στις 12 Νοεμβρίου, η Σαμίρα και ο πατέρας της, που έφτασαν στη Γαλλία τον περασμένο Ιανουάριο, θα απελαθούν στη Βενετία, με βάση τον "κανονισμό του Δουβλίνου" που ορίζει ότι η εξέταση της αίτησης ασύλου διενεργείται από τη χώρα πρώτης εισόδου στην Ευρώπη – στη συγκεκριμένη περίπτωση, η χώρα αυτή είναι η Ιταλία.
"Οι ιταλικές αρχές δέχτηκαν την επιστροφή τους", εξήγησε η αστυνομία στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Το κορίτσι είχε φύγει μαζί με τους γονείς της από την Ακτή Ελεφαντοστού για να μην υποβληθεί σε κλειτοριδεκτομή, σύμφωνα με τον ευρωβουλετή Ραφαέλ Γκλυκσμάν, ο οποίος απεύθυνε έκκληση στον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν για να ακυρωθεί η απέλαση της οικογένειας. Η μητέρα της 10χρονης έχασε τη ζωή της κατά το διάπλου της Μεσογείου. Η απόφαση πλέον "είναι στα χέρια του προέδρου της Δημοκρατίας", εξήγησε ο Γκλυκσμάν. "Απομένουν τρεις ημέρες. Ανά πάσα στιγμή η πολιτική εξουσία μπορεί να αποφασίσει να μην απελάσει το παιδί", πρόσθεσε.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr