Παρούσα στο East Med Gas Forum η Energean - Παρουσίασε χάρτη με τις δραστηριότητές της στην Αν. Μεσόγειο

08 11 2019 | 07:31
Στην πρώτη συνεδρίαση της Gas Industry Advisory Committee (GIAC), η οποία πραγματοποιήθηκε στο Κάιρο την Τετάρτη στο πλαίσιο του East Med Gas Forum, συμμετείχε η Energean, η οποία μάλιστα εκπροσωπήθηκε στο κορυφαίο επίπεδο, αφού το παρών έδωσε ο κ. Μαθιός Ρήγας, Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου.
Ήταν η πρώτη συνεδρίαση της GIAC, η οποία ακολούθησε τις δύο υπουργικές συνόδους που έχουν ως τώρα πραγματοποιηθεί, στη οποία συμμετείχαν κορυφαία στελέχη των Operators που δραστηριοποιούνται στην Ανατολική Μεσόγειο (ENI, BP, Delek ,Total, ExxonMobil, Noble Energy, SHELL, Wintershall DEA, ΕΛΠΕ και Energean), εκπρόσωποι των κρατικών οργανισμών υδρογονανθράκων αλλά και εκπρόσωποι χρηματοπιστωτικών οργανισμών όπως η World Bank, η EIB και η EBRD. 
Μάλιστα η Energean ανάρτησε στους λογαριασμούς social media που διατηρεί έναν χάρτη με όλες τις δραστηριότητές της σε παραγωγή, ανάπτυξη και έρευνα υδρογονανθράκων στην περιοχή, μετά και την πρόσφατη εξαγορά της Edison E&P, καθώς και μία δήλωση του κ. Ρήγα κατά την οποία η στρατηγική της GIAC εστιάζει στην ενίσχυση του ανταγωνισμού, στη βελτίωση των υποδομών και στην εναρμόνιση των ανά χώρα θεσμικών πλαισίων με τελικό στόχο τη δημιουργία μίας βιώσιμης και αποτελεσματικής ενεργειακής αγοράς. 
«Η βαθιά γνώση της Ανατολικής Μεσογείου για την Energean προκύπτει από το εύρος των δραστηριοτήτων μας: είμαστε παρόντες σε όλες τις χώρες όπου υπάρχει παραγωγή ή βρίσκονται σε εξέλιξη προγράμματα ανάπτυξης υδρογονανθράκων. Είμαστε δεσμευμένοι να εργαστούμε στενά με τις κυβερνήσεις και τις άλλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, ώστε να δημιουργήσουμε έναν περιφερειακό κόμβο που θα προσφέρει ασφάλεια εφοδιασμού και διαφοροποίηση των ενεργειακών πηγών στις οικονομίες και τους καταναλωτές της περιοχής», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ρήγας.
Το East Med Gas Forum ιδρύθηκε από επτά χώρες, δηλαδή την Ελλάδα, την Κύπρο, το Ισραήλ, την Αίγυπτο, τον Λίβανο, την Ιορδανία, την Παλαιστινιακή Αρχή, οι οποίες εκπροσωπήθηκαν την Τετάρτη σε επίπεδο Γενικών Γραμματέων από τα εμπλεκόμενα Υπουργεία.
ΠΗΓΗ:https://energypress.gr/news/paroysa-sto-east-med-gas-forum-i-energean-paroysiase-harti-me-tis-drastiriotites-tis-stin

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr