«Θα επιστρέψω σύντομα με περισσότερη δύναμη και ενέργεια»

«Θα επιστρέψω σύντομα με περισσότερη δύναμη και ενέργεια»
ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ - ΚΑΡΑΙΒΙΚΗ
Ο Έβο Μοράλες στο αεροπλάνο για το Μεξικό
Mexico's Foreign Minister via AP

Ο τέως πρόεδρος της Βολιβίας, Εβο Μοράλες, επιβιβάστηκε σε μεξικανικό κυβερνητικό αεροσκάφος με προορισμό το Μεξικό, όπου του έχει προσφερθεί πολιτικό άσυλο. Ο πρώτος ιθαγενής πρόεδρος της χώρας γνωστοποίησε μέσω Twitter ότι αναχωρεί στέλνοντας μήνυμα στο λαό της Βολιβίας.

«Αδελφές και αδελφοί, αναχωρώ για το Μεξικό», ανέφερε ο σοσιαλιστής πολιτικός μέσω Twitter, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του στη μεξικανική κυβέρνηση.

«Με πονά το ότι φεύγω τη χώρα για πολιτικούς λόγους, αλλά θα παρακολουθώ πάντα τι γίνεται. Θα επιστρέψω σύντομα με περισσότερη δύναμη και ενέργεια», πρόσθεσε ο Μοράλες.

Εκρηκτική η κατάσταση 

Ο Μοράλες εγκαταλείπει τη χώρα του ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη ένα «πολιτικο-αστυνομικό πραξικόπημα», όπως ο ίδιος καταγγέλλει. Την ίδια ώρα η κατάσταση στη Βολιβία παραμένει εκρηκτική.

Χιλιάδες υποστηρικτές του Έβο Μοράλες, έκαναν πορεία προς την πρωτεύουσα της Βολιβίας, όπου υποστηρικτές των αντιπάλων του και αστυνομικοί έστηναν οδοφράγματα και οπλίζονταν.

ΠΗΓΗ:https://www.efsyn.gr/kosmos/latiniki-ameriki-karaibiki/218574_tha-epistrepso-syntoma-me-perissoteri-dynami-kai-energeia

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr