Εδώ είναι Πολυτεχνείο

Εδώ είναι Πολυτεχνείο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πολυτεχνείο 
EUROKINISSIΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Εδώ είναι Πολυτεχνείο
efsyn.gr
Στη σκιά του σκηνικού έντασης που έστησαν δυνάμεις της αστυνομίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, η Σύγκλητος του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου δηλώνει ότι θα προασπίσει με όλες της τις δυνάμεις μαζί με όλη την Πολυτεχνειακή Κοινότητα το πανεπιστημιακό άσυλο και καλεί σε μαζική συμμετοχή στις εκδηλώσεις του εορτασμού.
Oι εικόνες ντροπής με την είσοδο των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ μέρα μεσημέρι, η άσκοπη χρήση χημικών και το ξύλο την ώρα που περίπου 100 φοιτητές, μέλη φοιτητικών παρατάξεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς έσπαζαν το λοκ άουτ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, προκάλεσαν μεγάλες αντιδράσεις και την ηχηρή απάντηση του φοιτητικού κινήματος.
Η ανατριχιαστική εικόνα που προκάλεσε η κυβερνητική επίδειξη αυταρχισμού αλλά και η απόφαση της Συγκλήτου της ΑΣΟΕΕ για κλείσιμο του Ιδρύματος όλη την εβδομάδα (από 11 έως 17 Νοεμβρίου) κορυφώθηκαν με την μεγάλη πορεία που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο κέντρο της Αθήνας.
EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
Λίγες ημέρες πριν τον τριήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου, η Σύγκλητος του Εθνικού Μετσοβίου, δηλώνει ότι θα προασπίσει με όλες τις δυνάμεις μαζί με όλη την Πολυτεχνειακή Κοινότητα το πανεπιστημιακό άσυλο και καλεί σε μαζική συμμετοχή στις εκδηλώσεις του εορτασμού.
Στην απόφαση της 11ης Νοεμβρίου 2019 τονίζεται μεταξύ άλλων πως «το πανεπιστημιακό άσυλο προσδιορίζει ένα χώρο ελεύθερης διακίνησης ιδεών και πρέπει να προστατεύεται και να αξιοποιείται από την πανεπιστημιακή κοινότητα για την ευρεία ανταλλαγή απόψεων και την καλλιέργεια νέων ιδεών με βασικό σκοπό το όφελος του κοινωνικού συνόλου».
EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
Θυμίζουμε πως χθες, οι αρχές προχώρησαν σε τρεις προσαγωγές, εκ των οποίων τελικά η μία μετατράπηκε σε σύλληψη για αντίσταση κατά της αρχής και για απείθεια. Αντίθετα, οι άλλοι δύο προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι. 
Το σχέδιο «νόμος και τάξη» που εφαρμόζει η κυβέρνηση και η κλιμακούμενη ένταση των τελευταίων ημερών θα κορυφωθεί τις επόμενες ημέρες με τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που σχεδιάζονται για τον εορτασμό της επετείου για την 17η Νοεμβρίου την ερχόμενη Κυριακή.
ΠΗΓΗ:https://www.efsyn.gr/ellada/koinonia/218586_edo-einai-polytehneio

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr