Η EasyJet Αντισταθμίζει με Περιβαλλοντικά Έργα τις Εκπομπές Ρύπων στις Πτήσεις της

 


Η EasyJet Αντισταθμίζει με Περιβαλλοντικά Έργα τις Εκπομπές Ρύπων στις Πτήσεις της

energia.gr
Τετ, 20 Νοεμβρίου 2019 - 09:26
H EasyJet γίνεται η πρώτη αεροπορική εταιρεία, που αντισταθμίζει τις εκπομπές ρύπων από το σύνολο των πτήσεών της, καθώς ο κλάδος των αερομεταφορών δείχνει έτοιμος να ανταποκριθεί στις πιέσεις, για άμεση δράση σχετικά με την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. 
AddThis Sharing Buttons

FacebookShare to TwitterTwitterShare to E-mailE-mailShare to ΕκτύπωσηΕκτύπωσηShare to Περισσότερα...

Η Βρετανική low cost αεροπορική εταιρεία του ανακοίνωσε ότι αρχίζει να αντισταθμίζει όλες τις πτήσεις από χθες Τρίτη, οι οποίες αναμένεται να κοστίσουν περίπου 25 εκατομμύρια στερλίνες κατά το επόμενο οικονομικό έτος μέσω προγραμμάτων για τη εμφύτευση δέντρων ή την αποφυγή της έκλυσης επιπλέον διοξειδίου του άνθρακα.
Ο Johan Lundgren, διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής εταιρείας, δήλωσε ότι απαιτούνται επίσης μακροπρόθεσμες λύσεις. "Αναγνωρίζουμε ότι η αντιστάθμιση είναι μόνο ένα προσωρινό μέτρο, αλλά θέλουμε να αναλάβουμε δράση για τις εκπομπές άνθρακα τώρα", δήλωσε. "Η αεροπορία θα πρέπει να επανεφεύρει όσο το δυνατόν γρηγορότερα".
Η κίνηση της EasyJet ξεπερνά τις πρόσφατες δεσμεύσεις των ανταγωνιστικών αεροπορικών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης της British Airways, της οποίας η μητρική εταιρεία, η IAG, υποσχέθηκε τον περασμένο μήνα ότι θα είναι ουδέτερη από το 2050 και ότι θα αρχίσει να αντισταθμίζει όλες τις εγχώριες πτήσεις από το επόμενο έτος.
ΠΗΓΗ:https://www.energia.gr/article/161605/h-easyjet-antistathmizei-me-perivallontika-erga-tis-ekpompes-rypon-stis-pthseis-ths-

 

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr