Με Ενέργεια από ΑΠΕ τα Εργοστάσια Ποτών της Ambev στη Βραζιλία


 
Με Ενέργεια από ΑΠΕ τα Εργοστάσια Ποτών της Ambev στη Βραζιλία
energia.gr
Παρ, 22 Νοεμβρίου 2019 - 11:52
Η ζυθοποιία Ambev SA, η μεγαλύτερη εταιρεία της Βραζιλίας σε κεφαλαιοποίηση της αγοράς και η τρίτη μεγαλύτερη στο νότιο ημισφαίριο, ανακοίνωσε ότι έχει υπογράψει συμφωνία με μια ένα ιδιωτικό κεφάλαιο για την κατασκευή αιολικού πάρκου που θα προμηθεύει ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σε όλα τα εργοστάσια παραγωγής ποτών της στη βορειοανατολική Βραζιλία καθώς και τα πέντε εργοστάσια ζυθοποιείας της Budweiser σε όλη τη χώρα.
AddThis Sharing Buttons
FacebookShare to TwitterTwitterShare to E-mailE-mailShare to ΕκτύπωσηΕκτύπωσηShare to Περισσότερα...
Η Ambev αναμένεται να πληρώσει περίπου το ποσό των 600 εκατομμυρίων reais (145 εκατομμύρια δολάρια) για περίοδο 15 ετών στην Casaforte Investimentos, η οποία με τη σειρά της θα κατασκευάσει αιολικό πάρκο αξίας 1.600 εκταρίων στο κράτος της Bahia που θα υπερβαίνει τα 80 μεγαβάτ.
"Αυτή η συμφωνία αγοράς ενέργειας θα μειώσει ετησίως 20.000 τόνους εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, που ισοδυναμεί με την απομάκρυνση 35.000 αυτοκινήτων από τους δρόμους ετησίως", δήλωσε σε συνέντευξή του ο Ροντρίγκο Figueiredo, αντιπρόεδρος για την αειφορία και την αλυσίδα εφοδιασμού.
Όλες οι άδειες κατασκευής έχουν χορηγηθεί και οι εργασίες αρχίζουν στις αρχές του επόμενου έτους, ενώ το αιολικό πάρκο ενδέχεται να αρχίσει να λειτουργεί στις αρχές του 2022, πρόσθεσε. Το συγκρότημα θα παράγει περίπου το 30% των αναγκών της Βραζιλίας σε ζυθοποιίες.
Η κίνηση αποτελεί μέρος μιας παγκόσμιας προσπάθειας της μητρικής εταιρείας Anheuser Busch InBev να έχει όλες τις δραστηριότητές της με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2025, σύμφωνα με προηγούμενες πρωτοβουλίες για την αειφορία.
Στη Βραζιλία, η Ambev έχει επενδύσει περίπου 17,5 δισεκατομμύρια ευρώ την τελευταία πενταετία, συμπεριλαμβανομένων των έργων για την υιοθέτηση ακόμη πιο φιλικών προς το περιβάλλον επιχειρηματικών πρακτικών.
Τον Ιούνιο, η Ambev υπέγραψε συμφωνία 140 εκατομμυρίων δολαρίων με τέσσερις εταίρους για την κατασκευή 31 ηλιακών σταθμών που θα τροφοδοτούν όλα τα κέντρα διανομής 94 της εταιρείας στη Βραζιλία.
Πέρυσι, ο μεγαλύτερος ζυθοποιός της Λατινικής Αμερικής ανακοίνωσε σχέδια για την προσθήκη 1.600 ηλεκτρικών φορτηγών Volkswagen στο στόλο του φορέα εφοδιαστικής της στη Βραζιλία μέχρι το 2023.
Ο Figueiredo είπε ότι όλα τα ηλιακά πάρκα αναμένεται να παραδοθούν κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020. Εκτός από τις ηλιακές και αιολικές εγκαταστάσεις, ανέφερε, ο Ambev μελετά επίσης άλλες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως η βιομάζα.
"Αυτή τη φορά έχουμε επιλέξει ένα αιολικό πάρκο επειδή είναι πιο βιώσιμο για υψηλή τάση, αλλά διεξάγουμε μελέτες για άλλες περιοχές και η τεχνολογία θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες", πρόσθεσε
ΠΗΓΗ:https://www.energia.gr/article/161686/me-energeia-apo-ape-ta-ergostasia-poton-ths-ambev-sth-vrazilia

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr