Η μεγάλη αλήθεια που ξεστόμισε ο Μπερνς για την Ελλάδα


Μιχάλης Ιγνατίου
1695
Η μεγάλη αλήθεια που ξεστόμισε ο Μπερνς για την Ελλάδα, Μιχάλης Ιγνατίου

Βαριά η κουβέντα του πρώην πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, Νίκολας Μπερνς, ο οποίος, βεβαίως, υπέθεσε το αυτονόητο με βάση την μέχρι τώρα εμπειρία του από τη διακυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. «Λυπάμαι που το λέω», δήλωσε, «αλλά αν η Ελλάδα χρειαστεί την στήριξη των ΗΠΑ σε ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία, δεν νομίζω ότι θα την έχει από τον Πρόεδρο Τραμπ». Η πίστη και η αφοσίωσή του Αμερικανού προέδρου είναι μόνο προς τους αυταρχικούς ηγέτες, όπως είναι ο Ταγίπ Ερντογάν, ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Κιμ Γιονγκ Ουν της Βορείου Κορέας, και άλλοι.
Αυτή είναι η πρώτη διαπίστωση. Η δεύτερη, που ενοχλεί περισσότερο τους νομοθέτες, τους διπλωμάτες και τους στρατιωτικούς στην Ουάσιγκτον, είναι η προδοσία των Κούρδων συμμάχων της Αμερικής, οι οποίοι βρέθηκαν στην άβυσσο από τη μία στιγμή στην άλλη. Ο κ. Τραμπ, τους άφησε εκτεθειμένους στις ορδές του νέου Αττίλα και στους τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους, τους οποίους περιθάλπτει η Τουρκία του Ταγίπ Ερντογάν. Χιλιάδες Κούρδοι εκτοπίστηκαν. Χιλιάδες δολοφονήθηκαν και τραυματίστηκαν.
Και ούτε που ίδρωσε το αυτί του προέδρου της Αμερικής. Αφού, λοιπόν, πρόδωσε τους Κούρδους που πρόσφεραν το αίμα τους και χιλιάδες ζωές για τις ΗΠΑ, θα σκεφθεί τους Έλληνες και τους Ελληνοκύπριους; Αυτό ήταν το νόημα των δηλώσεων του Νίκολας Μπέρνς, ο οποίος -για λόγους δεοντολογικούς- σημειώνω ότι ανήκει στο Δημοκρατικό Κόμμα και εργάζεται για την προεδρική εκστρατεία του πρώην αντιπροέδρου, Τζο Μπάιντεν.
Η δήλωση του Αμερικανού πρώην πρέσβη, στο συνέδριο του Delphi Forum και της Καθημερινής, που διεξήχθη με επιτυχία στην Ουάσιγκτον, ήταν ένα ανώμαλο ξύπνημα για όλους μας, όχι ότι περιμέναμε πως θα σπεύσει ο κ. Τραμπ να σώσει την Ελλάδα ή την Κύπρο, αν επιτεθεί στρατιωτικά η Τουρκία. Ο Λευκός Οίκος δεν είναι μεν ο μόνος μηχανισμός δράσης και αντίδρασης στην αμερικανική πρωτεύουσα. Αλλά, ο εκάστοτε πρόεδρος αποφασίζει τελευταίος.
Είμαι βέβαιος πως οι διπλωμάτες του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και οι στρατιωτικοί του Πενταγώνου θα σπεύσουν μέσα από διπλωματικά και στρατιωτικά κανάλια να αποτρέψουν μία τουρκική επίθεση, όπως έκαναν και το 1996 στα Ίμια, αν και τότε ήταν σημαντική η συμβολή του τότε προέδρου, Μπιλ Κλίντον. Αλλά τι θα συμβεί αν ο φίλος του κ. Τραμπ, ο αυταρχικός Ερντογάν του τηλεφωνήσει και του ζητήσει να σταματήσει η οποιαδήποτε αμερικανική παρέμβαση; Θα τον ακούσει. Ας μην έχουμε αμφιβολία. Και το υποστηρίζουμε με βάση την εμπειρία της προδοσίας των Κούρδων.
Διαβάστε τη συνέχεια στο hellasjournal.com
ΠΗΓΗ:https://slpress.gr/ethnika/i-megali-alitheia-poy-xestomise-o-mperns-gia-tin-ellada/

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr