Heliogen :Η Startup που Υποστηρίζει ο Bill Gates θα Αντικαταστήσει τα Καύσιμα με το Φως του Ήλιου


Heliogen :Η Startup που Υποστηρίζει ο Bill Gates θα Αντικαταστήσει τα Καύσιμα με το Φως του Ήλιου
energia.gr
Πεμ, 21 Νοεμβρίου 2019 - 10:02
Η Heliogen είναι μια startup που θέλει να «αντικαταστήσει τα καύσιμα με το φως του ήλιου». H εταιρεία που υποστηρίζεται από το Bill Gates, έχει κάνει μια σημαντική ανακάλυψη πράσινης ενέργειας για τη βαριά βιομηχανία. Η Heliogen "δημιούργησε την πρώτη τεχνολογία στον κόσμο που μπορεί να αντικαταστήσει εμπορικά τα καύσιμα με θερμότητα από τον ήλιο χωρίς άνθρακα και εξαιρετικά υψηλή θερμοκρασία".
AddThis Sharing Buttons
FacebookShare to TwitterTwitterShare to E-mailE-mailShare to ΕκτύπωσηΕκτύπωσηShare to Περισσότερα...
Η βαριά βιομηχανία όπως ο χάλυβας, το τσιμέντο και τα πετροχημικά είναι σημαντικοί ρυπαίνοντες επειδή χρειάζονται εξαιρετικά υψηλή θερμότητα για την κατασκευή των προϊόντων τους. Σύμφωνα με την EPA, η βαριά βιομηχανία δημιουργεί πάνω από το ένα πέμπτο των παγκόσμιων εκπομπών.
Η Heliogen, η οποία δημιουργήθηκε στον εργαστήριο τεχνολογίας Idealab, έχει πλέον τη δυνατότητα να συγκεντρώνει τόσο πολύ το ηλιακό φως που παράγει υπερβολική θερμότητα πάνω από τους 1.000 βαθμούς Κελσίου. Με αυτόν τον τρόπο, η βαριά βιομηχανία μπορεί να αντικαταστήσει τα ορυκτά καύσιμα με την ηλιακή ενέργεια, μειώνοντας έτσι τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.
Η Heliogen είναι σε θέση να επιτύχει αυτές τις θετικές θερμοκρασίες ως αποτέλεσμα της τεχνολογίας της που χρησιμοποιεί μοναδικά προηγμένο λογισμικό ηλεκτρονικής όρασης για να ευθυγραμμίσει με απόλυτο τρόπο μια μεγάλη σειρά κατόπτρων στο φως του ήλιου σε έναν μόνο στόχο.
Ο Bill Gross, ο διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της Heliogen (και ο ιδρυτής και πρόεδρος της Idealab) δήλωσε:
Έχουμε κάνει πολλά βήματα στην ανάπτυξη καθαρής ενέργειας στο ηλεκτρικό μας σύστημα. Ωστόσο, η ηλεκτρική ενέργεια αντιπροσωπεύει λιγότερο από το ένα τέταρτο της παγκόσμιας ενεργειακής ζήτησης. Η Heliogen αντιπροσωπεύει ένα τεχνολογικό άλμα προς τα εμπρός για την αντιμετώπιση του άλλου 75% της ζήτησης ενέργειας: η χρήση ορυκτών καυσίμων για βιομηχανικές εργασίες και μεταφορές. Με τη χαμηλού κόστους, υψηλής θερμοκρασίας θερμότητα, έχουμε την ευκαιρία να συμβάλουμε ουσιαστικά στην επίλυση της κλιματικής κρίσης.
Από την πλευρά του ο ιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, δήλωσε σχετικά με την ανακάλυψη του Heliogen:
Σήμερα, βιομηχανικές εργασίες όπως αυτές που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή τσιμέντου, χάλυβα και άλλα υλικά ευθύνονται για περισσότερο από το ένα πέμπτο όλων των εκπομπών. Αυτά τα υλικά είναι παντού στη ζωή μας, αλλά δεν έχουμε αποδεδειγμένες ανακαλύψεις που θα μας δώσουν προσιτές εκδόσεις με μηδενικές εκπομπές άνθρακα. Εάν πρόκειται να φτάσουμε σε εκπομπές μηδενικών εκπομπών άνθρακα συνολικά, έχουμε πολλά να επινοήσουμε. Χαίρομαι που είμαι πρώιμος υποστηρικτής της νέας τεχνολογίας ηλιακής συγκέντρωσης του Bill Gross. Η ικανότητά του να επιτυγχάνει τις υψηλές θερμοκρασίες που απαιτούνται για αυτές τις διεργασίες είναι μια πολλά υποσχόμενη εξέλιξη στην αναζήτηση μιας ημέρας να αντικαταστήσει τα ορυκτά καύσιμα.
Παράλληλα και ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής και επιχειρηματίας του Λος Άντζελες Patrick Soon-Shiong, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης των  Los Angeles Times, είναι επίσης υποστηρικτής του Heliogen. Σύντομα, η Shiong σκοπεύει να επενδύσει ακόμη περισσότερα χρήματα στην εταιρεία.
Η Heliogen θα τροφοδοτήσει την ενέργεια της με συστήματα αποθήκευσης για συννεφιασμένες ημέρες, ώστε να μην διακόπτεται η βιομηχανική παραγωγή
ΠΗΓΗ:https://www.energia.gr/article/161644/heliogen-h-startup-poy-yposthrizei-o-bill-gates-tha-antikatasthsei-ta-kaysima-me-to-fos-toy-hlioy

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr