Η 13η Ετήσια Συνάντηση Ναυτικής Τεχνολογίας στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Η 13η  Ετήσια Συνάντηση Ναυτικής Τεχνολογίας στο Ίδρυμα Ευγενίδου

energia.gr
Δευ, 2 Δεκεμβρίου 2019 - 11:32
Στο φετινό Συνέδριο του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Τεχνολογίας την 26η Νοεμβρίου 2019 αποδόθηκε τιμητική πλακέτα στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή για την συμπλήρωση 100 χρόνων προσφοράς στη Ναυτιλία. Την πλακέτα παρέλαβε ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ.  Θεόδωρος Κλιάρης.
AddThis Sharing Buttons
FacebookShare to TwitterTwitterShare to E-mailE-mailShare to ΕκτύπωσηΕκτύπωσηShare to Περισσότερα...
Πιο συγκεκριμένα, στο Συνέδριο με τίτλο : “Shipping: On the Way to Decarbonization ” συζητήθηκαν τα  θέματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της Ναυτιλίας σε μια κρίσιμη και μεταβατική περίοδο βαδίζοντας προς μια εποχή μηδενικού άνθρακα.
Στις εργασίες που παρουσιάστηκαν αναπτύχθηκαν αρχικά θέματα σχετικά με την εφαρμογή και την υιοθέτηση  των εναλλακτικών καυσίμων, τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο. Επίσης, τονίστηκαν οι προκλήσεις και η μεθοδολογία που μπορεί να ακολουθηθεί προς μια νέα Εποχή για την Ναυτιλία.
Οι εταιρείες της Ναυτιλιακής βιομηχανίας  που υποστήριξαν την φετινή Ετήσια Συνάντηση, ανέδειξαν προηγμένες  τεχνολογίες και έξυπνες εφαρμογές, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν και να συντελέσουν στην ενεργοποίηση των υφιστάμενων και των αναδυόμενων τάσεων.
Η καθιερωμένη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης ανέδειξε την εξέλιξη της Ναυτικής Τεχνολογίας μέχρι το 2030 και πιο συγκεκριμένα την μείωση ή και την πλήρη εξάλειψη του άνθρακα, την χρήση νέων καυσίμων σε συνδυασμό με τον κύκλο ζωής των πλοίων, την δυνατότητα εξάλειψης των επιβλαβών εκπομπών καυσαερίων, την ανάγκη εφαρμογής όλων των παραπάνω στα νέα πλοία καθώς και τα μέτρα που έλαβε ή θα λάβει ο Οργανισμός ΙΜΟ.
Μετά το τέλος του Συνεδρίου, την 27η  Νοεμβρίου 2019, στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος απονεμήθηκε από τον Πρόεδρο του ΕΛ.Ι.Ν.Τ. κ. Μιχαήλ Μαντζαφό στην Σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών του Ε.Μ.Π. το «Βραβείο ΕΛ.Ι.Ν.Τ 2019» σε ένδειξη αναγνώρισης των 50 χρόνων λειτουργίας και προσφοράς της Σχολής στην ανάπτυξη της Ναυτικής Τεχνολογίας. Το βραβείο παρέλαβε ο Κοσμήτορας της Σχολής Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών του Ε.Μ.Π. Kαθ. Γρηγόρης Γρηγορόπουλος.

ΠΗΓΗ:https://www.energia.gr/article/161941/h-13h-ethsia-synanthsh-naytikhs-tehnologias-sto-idryma-eygenidoy-

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr