Το 2029 θα Έχει Ολοκληρωθεί η Διασύνδεση των ΜΔΝ- Το Κόστος στα 2,15-2,35 δισ. Ευρώ

 


Το 2029 θα Έχει Ολοκληρωθεί η Διασύνδεση των ΜΔΝ- Το Κόστος στα 2,15-2,35 δισ. Ευρώ

energia.gr
Παρ, 6 Δεκεμβρίου 2019 - 18:37
Δημοσιεύτηκε σήμερα η απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) που αφορά στο οικονομικό κόστος των ηλεκτρικών διασυνδέσεων των νησιών του Αιγαίου, με την εξαίρεση του Καστελόριζου, της Γαύδου και του Άγιου Ευστράτιου.
AddThis Sharing Buttons

FacebookShare to TwitterTwitterShare to E-mailE-mailShare to ΕκτύπωσηΕκτύπωσηShare to Περισσότερα...

Σύμφωνα με τα πορίσματα της σχετικής επιτροπής, το κόστος των διασυνδέσεων των νησιών εκτιμάται στα 2,15-2,35 δισ ευρώ. Τονίζεται, επίσης, ότι και για τα τρία νησιωτικά συμπλέγματα, η διασύνδεση είναι πιο οικονομική, σε σύγκριση με την μετατροπή των υφιστάμενων μονάδων ηλεκτροπαραγωγής, ώστε να λειτουργούν με καύσιμο το φυσικό αέριο. 
Πιο αναλυτικά, όσον αφορά στα οκτώ Ηλεκτρικά συστήματα (ΗΣ) των Μη Συνδεδεμένων Νησιών (ΜΔΝ) των Κυκλάδων, τουτέστιν, των Κύθνου, Σέριφου, Σίφνου, Μήλου- Φολέγανδρου, Θήρας, Ανάφης, Αμοργού, Δονούσας και Αστυπάλαιας, το κόστος υπολογίζεται σε περίπου 400 εκατ. ευρώ.
Όσον αφορά στα αυτόνομα Ηλεκτρικά Συστήματα των Ρόδου, Κω – Καλύμνου, Καρπάθου, Πάτμου, Σύμης και Αρκιών, το κόστος εκτιμάται στα μεταξύ 900-1.000 εκατ. ευρώ. 
Τέλος, για τα ΗΣ του Βορειοανατολικού Αιγαίου, ήτοι της Λήμνου, Λέσβου, Χίου, Σάμου, Ικαρίας, Αγαθονησίου και Αγ. Ευστράτιου, το κόστος υπολογίζεται σε μεταξύ 850 και 950 εκατ. ευρώ.
Ως χρόνος ολοκλήρωσης των έργων διασύνδεσης των νησιών, ορίζεται κατά μέγιστο, το έτος 2029.
ΠΗΓΗ:https://www.energia.gr/article/162114/to-2029-tha-ehei-oloklhrothei-h-diasyndesh-ton-mdn-to-kostos-sta-215235-dis-eyro-

 

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr