Που φτάνει ο «λογαριασμός» της κλιματικής αλλαγής

Τα εφιαλτικά σενάρια για το κόστος της υπερθέρμανσης του πλανήτη και ο πολύ δύσκολος στόχος που θα πρέπει να επιτευχθεί για να μην γίνουν πραγματικότητα. Η αντίστροφη μέτρηση ως το 2030 και το ορόσημο του 2050.
Δημοσιεύθηκε: 8 Δεκεμβρίου 2019 - 08:24
 1  3 0  0
Εφιαλτικά είναι τα σενάρια για το κόστος της κλιματικής αλλαγής αν δεν κινητοποιηθεί άμεσα ο πλανήτης. Όπως σημειώνεται στο παραπάνω βίντεο υπήρξε έρευνα η οποία κατέληξε στο ότι αν η αύξηση της θερμοκρασίας αυξηθεί κατά 1,5 βαθμούς κελσίου (ήδη εκτιμάται ότι έχει αυξηθεί κατά ένα βαθμό), οι ζημιές θα φτάσουν περίπου στα 54 τρισεκατομμύρια δολάρια ως το τέλος του αιώνα. Με δυο βαθμούς άνοδο, ο λογαριασμός ανεβαίνει στα 69 τρισεκατομμύρια.
Το πρόβλημα ωστόσο δεν είναι μόνο οικονομικό. Μια αύξηση της θερμοκρασίας κατά δυο βαθμούς θα οδηγήσει σε εξαφάνιση του 99% των κοραλλιών ενώ εκτιμάται ότι η αλιεία θα χάσει το 50% της παραγωγής.
Το πρόβλημα είναι τεράστιο και αφορά επιπρόσθετα την άνοδο της στάθμης της θάλασσας, την ερημοποίηση τεράστιων εκτάσεων και εν τέλει την ικανότητα της ανθρωπότητας να επιβιώσει. Στις παραμέτρους που θα πρέπει να ληφθούν υπόψη περιλαμβάνονται επίσης η μετανάστευση αλλά και οι συγκρούσεις μεταξύ κρατών. 
Αν μπορέσουμε να περιορίσουμε την αύξηση της θερμοκρασίας στον 1,5 βαθμό η ανθρωπότητα θα αποφύγει πολλά από τα παραπάνω. Ωστόσο για να γίνει αυτό θα πρέπει έως το 2030 να έχουν μειωθεί οι σημερινές εκπομπές ρύπων στο μισό και να μηδενιστούν ως το 2050.
Επιτεύγματα που καμιά γενιά δεν έχει καταφέρει…
© The Financial Times Limited 2019. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation
ΠΗΓΗ:ftcom/ftcom_gr/article-ft-gr/1709874/poy-ftanei-o-logariasmos-ths-klimatikhs-allaghs-.html

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr