Ανακάμπτουν οι Τιμές του Πετρελαίου Μετά την Ετοιμότητα του ΟΠΕΚ για Δράση

energia.gr Τετ, 5 Φεβρουαρίου 2020 - 10:23

Στήριξη στις τιμές του πετρελαίου, οι οποίες άρχισαν να ανακάμπτουν από τα χαμηλά πολλών μηνών στα οποία είχαν υποχωρήσει εξαιτίας των ανησυχιών για δραματική μείωση της κινεζικής ζήτησης, έφερε η είδηση ότι ο οργανισμός των χωρών εξαγωγέων πετρελαίου ΟΠΕΚ και η Ρωσία που συσκέπτονται στη Βιέννη εξετάζουν το ενδεχόμενο μεγαλύτερων μειώσεων στην παραγωγή αλλά και την πιθανότητα να επισπεύσουν τη σύνοδό των αρμόδιων υπουργών, που προβλέπεται για τις αρχές Μαρτίου.
Ηδη η τιμή του μπρεντ ανέκαμπτε πάνω από τα 54 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού πλησίαζε τα 50 δολάρια το βαρέλι.

Ο Οργανισμός Πετρελαιοπαραγωγών και Εξαγωγών Κρατών(ΟΠΕΚ) και οι σύμμαχοι χώρες -η επονομαζόμενη συμμαχία ΟΠΕΚ+- αξιολογεί τον αντίκτυπο της επιδημίας του κοροναϊού στην παγκόσμια ζήτηση αλλά και την οικονομική ανάπτύξη. Οι παραγωγοί χώρες εξετάζουν το ενδεχόμενο περαιτέρω μειώσεων στην παραγωγή.

Παράλληλα τα αμερικανικά αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 4,2 εκατ. βαρέλια στη διάρκεια της εβδομάδας έως τις 31 Ιανουαρίου, στα 432,9 εκατ. βαρέλια, όπως έδειξαν τα στοιχεία του Αμερικανικού Πετρελαϊκού Ινστιτούτου. Να σημειωθεί ότι η αύξηση ήταν μεγαλύτερη των αρχικών προβλέψεων.
ΠΗΓΗ:https://www.energia.gr/article/163666/anakamptoyn-oi-times-toy-petrelaioy-meta-thn-etoimothta-toy-opek-gia-drash 

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr