Λονδίνο: Ακτιβιστές για το κλίμα απέκλεισαν τα γραφεία της BP


05 02 2020 | 15:02
Διαδηλωτές για το κλίμα ανάγκασαν σήμερα την BP να κλείσει προσωρινά τα κεντρικά γραφεία της στο Λονδίνο, κατά την πρώτη ημέρα στη δουλειά του νέου διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας πετρελαίου και αερίου, του Μπέρναρντ Λούνεϊ.
Η BP ανέφερε ότι τουλάχιστον 100 ακτιβιστές της Greenpeace επιχείρησαν να τοποθετήσουν 500 ηλιακά πάνελ μπροστά από το κτίριο της BP στη St James's Square στο κεντρικό Λονδίνο, και απέκλεισαν τις εισόδους με βαρέλια πετρελαίου.
Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε εννέα προσαγωγές μετά τη διαμαρτυρία.
Ο εκπρόσωπος της Greenpeace Στέφανο Τζελμίνι είπε πως κάποιοι ακτιβιστές δέθηκαν πάνω στα βαρέλια πετρελαίου.
Η BP ανέφερε ότι o διευθύνων σύμβουλός της, ο οποίος σήμερα επισκέπτεται στο προσωπικό της εταιρίας στη Γερμανία, συμμερίζεται τις «βαθιές ανησυχίες» των διαδηλωτών για το κλίμα και κατανοεί την απογοήτευση και την οργή τους.
Ο 49χρονος Ιρλανδός θα παρουσιάσει το όραμά του για την απάντηση της BP στην ενεργειακή μετάβαση σε μια ομιλία την ερχόμενη εβδομάδα όπου και αναμένεται να ανακοινώσει μεγαλύτερες δεσμεύσεις για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα της εταιρίας.
Η BP ανέφερε πως ο Λούνεϊ «ελπίζει πως αυτά που έχει να πει θα δώσουν στον κόσμο μια εικόνα ότι ξέρουμε το πρόβλημα και ότι εννοούμε πολύ σοβαρά να εργαστούμε για να το αντιμετωπίσουμε».
ΠΗΓΗ:https://energypress.gr/news/londino-aktivistes-gia-klima-apekleisan-ta-grafeia-tis-bp

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr