Οι ΗΠΑ κατασκευάζουν νέα βάση στη Συρία κοντά σε περιοχή με πλούσια κοιτάσματα πετρελαίου

 10 02 2020 | 08:46
Οι δυνάμεις των ΗΠΑ που βρίσκονται στη Συρία άρχισαν να κατασκευάζουν μια νέα στρατιωτική βάση στην πλούσια σε πετρέλαιο βορειοανατολική επαρχία Αλ - Χασάκα κοντά στην πόλη Τελ Μπρακ, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu της Τουρκίας επικαλούμενο ανώνυμες πηγές.

Η ταχεία κατασκευή της βάσης φέρεται να ξεκίνησε στις 3 Φεβρουαρίου με εξοπλισμό και υλικά που έφτασαν από το Ιράκ μέσω της διέλευσης των συνόρων Αλ Ουίντ.

Οι πηγές του πρακτορείου ειδήσεων υποστηρίζουν ότι η βάση έχει δημιουργηθεί για να αποτρέψει τις ρωσικές δυνάμεις, οι οποίες αναπτύσσονται στην Αραβική Δημοκρατία με εντολή της κυβέρνησης Άσαντ, να φτάσουν στο πετρελαϊκό πεδίο Ρμελάν.

Η πόλη Τελ Μπρακ βρίσκεται ανάμεσα σε δύο θύλακες που ελέγχονται από τις ένοπλες δυνάμεις της Συρίας, στις επαρχίες Αλ - Χασάκα και Καμισλι, που περιβάλλεται από τις δημοκρατικές δυνάμεις των Κουρδικών Συρίων, που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ.

Οι ΗΠΑ έχουν αναπτύξει στρατεύματα στην Αραβική Δημοκρατία χωρίς τη συναίνεση της κυβέρνησης ή της εντολής του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε την απόσυρση των στρατευμάτων της από τη Συρία κάτω από δύο προϋποθέσεις, αλλά ποτέ δεν τις εκπλήρωσε.

Την τελευταία φορά τον Οκτώβριο ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ δικαιολόγησε τη συνεχιζόμενη παραμονή αμερικανικών στρατευμάτων στη χώρα λέγοντας ότι είναι αναγκαία η «προστασία του συριακού πετρελαίου από το να πέσουν στα χέρια τρομοκρατών».

Η Δαμασκός και η Μόσχα αντέκρουσαν τους ισχυρισμούς των ΗΠΑ, κατηγορώντας την ότι κλέβει τους πόρους της Συρίας και πως οι ενέργειες τους πάνε κόντρα στο διεθνές δίκαιο.

Η Ρωσία ισχυρίστηκε ότι ο νόμιμος ιδιοκτήτης, η συριακή κυβέρνηση, πρέπει να ασκήσει τον έλεγχο του πετρελαίου της χώρας.

(sputnik Greece)
ΠΗΓΗ:https://energypress.gr/news/oi-ipa-kataskeyazoyn-nea-vasi-sti-syria-konta-se-periohi-me-ploysia-koitasmata-petrelaioy

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr