ΕΛΠΕ: Ανοικτό το θέμα για κοινή κάθοδο με Edison στο διαγωνισμό για τη ΔΕΠΑ Εμπορίας - Δεδομένη η συμμετοχή του Ομίλου

17 02 2020 | 13:46
Σε συζητήσεις με την Edison για τον τρόπο που θα κατέβουν στο διαγωνισμό για τη ΔΕΠΑ Εμπορίας βρίσκονται τα ΕΛΠΕ, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου Αν. Σιάμισιη. O όμιλος, όπως δήλωσε ο κ. Σιάμισιης θα συμμετάσχει οπωσδήποτε στο διαγωνισμό, αλλά, παρότι γίνονται συζητήσεις, δεν έχει αποφασιστεί αν αυτό θα γίνει από κοινού με την Edison.

Αναλυτικότερα, στα πλαίσια της σημερινή συνέντευξης τύπου των ΕΛΠΕ για την εξαγορά του μεγάλου φωτοβολταϊκού, ο διευθύνων σύμβουλος, Ανδρέας Σιάμισιης ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους και για το αν τα ΕΛ.ΠΕ έχουν καταλήξει με τον εταίρο τους στο ρεύμα και το φυσικό αέριο, την Edison, για κοινή κάθοδο στον διαγωνισμό της ΔΕΠΑ Εμπορίας.

Ο κ. Σιάμισιης απέφυγε να απαντήσει λέγοντας ότι είναι γνωστό πως «οι δύο εταιρίες είναι συνέταιροι με ποσοστό 50% η κάθε μία στην Elpedison, στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας, όπου προχωρούν εξετάζοντας την επένδυση για νέα μονάδα με καύσιμο το φυσικό αέριο. Η πορεία της Elpedison στον τομέα αυτό είναι ανεξάρτητη και παράλληλη από την υπόθεση της ΔΕΠΑ Εμπορίας. Εκεί οι συζητήσεις ανάμεσα στις δύο εταιρείες είναι σε εξέλιξη και ακόμη δεν είμαστε σε θέση να σας ανακοινώσουμε αν τα ΕΛ.ΠΕ θα κατέβουν στο διαγωνισμό με την Edison ή όχι».

Σημειώνεται ότι την ερχόμενη Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου, θα πραγματοποιηθεί έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων των ΕΛΠΕ προκειμένου να εγκριθεί το μνημόνιο συνεργασίας με το ΤΑΙΠΕΔ (που είναι ο πωλητής του υπόλοιπου 35%) τόσο για την από κοινού πώληση της ΔΕΠΑ Υποδομών, όσο και για τη συναλλαγή (πώληση ή εξαγορά του υπόλοιπου 65%) που σχετίζεται με τη ΔΕΠΑ Εμπορίας.
ΠΗΓΗ:https://energypress.gr/news/elpe-anoikto-thema-gia-koini-kathodo-me-edison-sto-diagonismo-gia-ti-depa-emporias-dedomeni-i 

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr