Διεπιστημονική έκδοση της ΕΔΕΥ: Οικονομικές και νομικές πτυχές της έρευνας υδρογονανθράκων στην Ελλάδα


26 02 2020 | 07:46
Μια διεπιστημονική προσέγγιση για τα νέα δεδομένα των ερευνών υδρογονανθράκων στην Ελλάδα και τη ΝΑ Μεσόγειο και τη συμβολή τους στην οικονομική ανάκαμψη δημοσίευσε πρόσφατα η ΕΔΕΥ.
Πρόκειται για μια συλλογή άρθρων με οικονομική και νομική κατεύθυνση, τα οποία έχουν εκπονηθεί από συνεργάτες της ΕΔΕΥ.
Όπως σημειώνεται στον πρόλογο της έκδοσης, στην αρχή του βιβλίου εξετάζεται η γεωγραφική θέση της χώρας σε συνδυασμό με τις τεχνικοοικονομικές εξελίξεις των τελευταίων ετών στην Ανατολική Μεσόγειο και ο τρόπος που αυτές οι εξελίξεις συνδέονται με τις δραστηριότητές της. 
Ακολουθούν η παρουσίαση του ελληνικού χώρου, οι γεωλογικές και γεωγραφικές ιδιαιτερότητες του, το ιστορικό της εξερεύνησης υδρογονανθράκων κατά τις τελευταίες δεκαετίες και η σημερινή κατανομή των παραχωρήσεων. 
Μέσα από μια ανασκόπηση που εκτείνεται χρονικά στα τελευταία 30 χρόνια, παρουσιάζεται το ισχύον νομικό πλαίσιο των συβάσεων. Σε ξεχωριστά άρθρα παρουσιάζονται η περιβαλλοντική νομοθεσία και ο τρόπος άσκησης του περιβαλλοντικού ελέγχου εστιάζοντας μεταξύ άλλων στις ιδιαιτερότητες και τις διαφοροποιήσεις που παρουσιάζουν οι χερσαίες και οι θαλάσσιες περιοχές. 
Ακολουθεί μια ανάλυση σχετιζόμενη με το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό, στη συμβολή του στην πρόοδο των εν λόγω δραστηριοτήτων και στις θετικές οικονομικές επιπτώσεις που προκύπτουν από τη δραστηριότητα της ΕΔΕΥ.
Μπορείτε να διαβάσετε την έκδοση της ΕΔΕΥ εδώ.
ΠΗΓΗ:https://energypress.gr/news/diepistimoniki-ekdosi-tis-edey-oikonomikes-kai-nomikes-ptyhes-tis-ereynas-ydrogonanthrakon-stin

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr