Πού χτυπάει ο κορωνοϊός, πρώτος θάνατος στις ΗΠΑ

2.870 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην ηπειρωτική Κίνα. 376 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Ν. Κορέα -στις 3.526 συνολικά οι περιπτώσεις, θανατηφόρες οι 17. Πάνω από 1.000 κρούσματα στην Ιταλία.

Πού χτυπάει ο κορωνοϊός, πρώτος θάνατος στις ΗΠΑ
Δημοσιεύθηκε: 1 Μαρτίου 2020 - 08:39

Τελ. Ενημ.: 1 Μαρτίου 2020 - 09:54
Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέγραψε 35 νέους θανάτους και 573 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού που προκαλεί επιδημία πνευμονίας στην ηπειρωτική Κίνα ως τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

Ο αριθμός των θανάτων είναι μειωμένος σε σχέση με αυτόν που καταγραφόταν την Παρασκευή (47). Ο συνολικός απολογισμός των θανάτων εξαιτίας της επιδημίας ανήλθε σε 2.870.

Τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα ήταν περισσότερα από ό,τι μία ημέρα νωρίτερα (427), κατά την Εθνική Επιτροπή (το υπουργείο) Υγείας.

Όλοι πλην ενός από τους θανάτους καταγράφηκαν στην επαρχία Χουμπέι, εστία της κρίσης. Στην επαρχία αυτή καταγράφηκαν επίσης 570 από τα 573 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού που προκαλεί την ασθένεια COVID-19.

376 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Νότια Κορέα
Οι υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν σήμερα ότι κατέγραψαν 376 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κοροναϊό, γεγονός που αύξησε το σύνολό τους σε 3.526, από τα οποία θανατηφόρα ήταν 17, στη χώρα που έχει χτυπηθεί πιο βαριά από την ασθένεια COVID-19 μετά την Κίνα.

Περί το 90% των νέων κρουσμάτων καταγράφηκε στην Ντέγκου, πόλη στο κεντρικό τμήμα της Νότιας Κορέας που μετατράπηκε σε επίκεντρο της κρίσης στη χώρα, καθώς και στην επαρχία Βόρεια Τσονγκσάνγκ, ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους τα Κορεατικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC).

1.049 τα κρούσματα στην Ιταλία, στους 29 οι νεκροί
Τα κρούσματα του κοροναϊού στην Ιταλία έφθασαν το βράδυ του Σαββάτου τα 1.049, ενώ οι ασθενείς που έχουν υποκύψει, όπως ανακοίνωσαν οι ιταλικές αρχές, έχουν φτάσει τους 29.

Οι ασθενείς που έχουν αποθεραπευθεί και οι εξετάσεις τους είναι πλέον αρνητικές στον ιό συνολικά είναι 50.

Τα περισσότερα κρούσματα της ασθένειας COVID-19 καταγράφονται στη Λομβαρδία, με 552 ασθενείς, ενώ ακολουθούν η Εμίλια Ρομάνα (πρωτεύουσα της είναι η Μπολόνια) με 213 ασθενείς και το Βένετο με 189.

Το 38% των ασθενών έχει εισαχθεί το νοσοκομείο. Το 10% βρίσκεται σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Το 52% των ασθενών έχει τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησαν οι υγειονομικές αρχές.

Πρώτος θάνατος στις ΗΠΑ από κορωνοϊό

Ενας ασθενής πέθανε στην πολιτεία της Ουάσιγκτον έχοντας προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό, επιβεβαίωσε χθες στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος τύπου του τοπικού υπουργείου Υγείας. Πρόκειται για τον πρώτο θάνατο που συνδέεται με την επιδημία του Covid-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η American Airlines ανέστειλε τις πτήσεις προς το Μιλάνο
Η American Airlines ανακοίνωσε αργά το βράδυ του Σαββάτου [το πρωί σήμερα Κυριακή ώρα Ελλάδας] ότι αναστέλλει προς το παρόν όλες τις πτήσεις της προς και από το Μιλάνο, μερικές ώρες μετά τη νέα ταξιδιωτική οδηγία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για περιοχές της Ιταλίας όπου καταγράφονται κρούσματα της επιδημίας του νέου κοροναϊού.

Η AA ανέφερε ότι αναστέλλει τις πτήσεις της προς και από το Μιλάνο από το αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης και από το Μαϊάμι ως τουλάχιστον την 24η Απριλίου, επικαλούμενη τη μείωση της ζήτησης.

Χθες Σάββατο η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ εξέδωσε νεότερη ταξιδιωτική οδηγία, στο «Επίπεδο 4 — Μην ταξιδεύετε» για τη Λομβαρδία και το Βένετο στην Ιταλία, «λόγω του επιπέδου μετάδοσης μεταξύ μελών της κοινότητας και την επιβολή των διαδικασιών καραντίνας σε τοπικό επίπεδο». Το Μιλάνο είναι η πρωτεύουσα της περιφέρειας της Λομβαρδίας.

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς δήλωσε χθες Σάββατο, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα συνεργαστεί με την Ιταλία για τον συντονισμό του ελέγχου της κατάστασης της υγείας των Ιταλών οι οποίοι ταξιδεύουν στις ΗΠΑ.

ΠΗΓΗ:https://www.euro2day.gr/news/world/article/2010520/poy-htypaei-o-koronoios-protos-thanatos-stis-hpa.html 

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr