Μέρκελ: Δραματική προειδοποίηση για μόλυνση ως 70% των Γερμανών

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι το 60% με 70% του γερμανικού πληθυσμού θα μολυνθεί, τόνισε η Μέρκελ. Δεσμεύτηκε για δημοσιονομική ευελιξία και στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Κάλεσε τους Γερμανούς να ακολουθούν τις συμβουλές των γιατρών.

Μέρκελ: Δραματική προειδοποίηση για μόλυνση ως 70% των Γερμανών
Δημοσιεύθηκε: 11 Μαρτίου 2020 - 15:19
H Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ δήλωσε την Τετάρτη ότι ο κορωνοϊός είναι πιθανό να μολύνει περίπου τα δύο τρίτα του γερμανικού πληθυσμού.

«Δεδομένου ότι πρόκειται για έναν ιό για τον οποίο δεν υπάρχει ανοσία ή ανοσοποίηση, πρέπει να καταλάβουμε ότι πολλοί άνθρωποι θα μολυνθούν, oι ειδικοί εκτιμούν ότι το 60% με 70% του πληθυσμού θα μολυνθεί» ανέφερε.

Στο πρώτο της διάγγελμα σχετικά με τον κορωνοϊό, ο οποίος έχει ήδη μολύνει πάνω από 1200 ανθρώπους στη Γερμανία, η κα. Μέρκελ σημείωσε ότι η κυβέρνηση ακολουθεί τις συμβουλές των γιατρών.

Η ίδια κάλεσε τους πολίτες να κάνουν το ίδιο.

«Είμαστε στην αρχή μιας εξέλιξης της οποίας το τέλος δεν μπορούμε να δούμε ακόμα» ανέφερε η κα. Μέρκελ. «Αλλά η χώρα θα κάνει ότι είναι αναγκαίο να κάνει, δρώντας εντός του ευρωπαϊκού μπλοκ» πρόσθεσε.

Η ετοιμότητα αυτή περιλαμβάνει και τη βούληση να επιδείξουμε ευελιξία στις δαπάνες, σε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις που χάνουν δουλειές, σημείωσε.

«Είναι μια έκτακτη κατάσταση και θα κάνουμε ότι είναι αναγκαίο» τόνισε η κα. Μέρκελ. «Δεν θα ρωτάμε κάθε ημέρα, “τι σημαίνει αυτό για το έλλειμμά μας;”» επισήμανε σύμφωνα με τους New York Times.

Η καγκελάριος κάλεσε τους Γερμανούς να αποδεχτούν ότι πρέπει να μένουν σπίτι όποτε αυτό είναι αναγκαίο κα να λαμβάνουν προφυλάξεις, ώστε να διασφαλιστεί ότι το σύστημα υγείας της χώρας είναι έτοιμο να αντέξει τον μεγάλο αριθμό ανθρώπων που μπορεί να ασθενήσουν.

Τρίτος θάνατος από τον κορωνοϊό
Η Γερμανία επιβεβαίωσε σήμερα τον τρίτο θάνατο που συνδέεται με τον κοροναϊό, καθώς απεβίωσε άλλος ένας ασθενής στην περιφέρεια του Χάινσμπεργκ στο δυτικό κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Η Γερμανία ανέφερε 1.296 κρούσματα του ιού, σύμφωνα με τους αριθμούς που δόθηκαν στη δημοσιότητα αργά χθες, Τρίτη, από το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ για τον έλεγχο των ασθενειών. 

ΠΗΓΗ:https://www.euro2day.gr/news/world/article/2012007/merkel-dramatikh-proeidopoihsh-gia-molynsh-os-to-7.html

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr