ΠΟΠΕΚ: Η πτώση της τιμής του αργού επηρεάζει μόνο το 30% της τελικής τιμής των πετρελαιοειδών προϊόντων στην Ελλάδα

16 03 2020 | 10:02
Η μεγάλη πτώση των διεθνών τιμών του πετρελαίου ανέδειξε για άλλη μία φορά την ανισόρροπη διαμόρφωση των λιανικών τιμών στις αντλίες των πρατηρίων.

Η Π.Ο.Π.Ε.Κ. επισημαίνει και τονίζει για πολλοστή φορά ότι ο ανταγωνισμός στα πρατήρια παροχής καυσίμων και ενέργειας λειτουργεί απόλυτα.

Τα πρατήρια και όλη η αλυσίδα της αγοράς καυσίμων συνεχίζουν απρόσκοπτα τη λειτουργία τους και καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες της αγοράς.

Δυστυχώς όμως, οι αυξομειώσεις των διεθνών τιμών του πετρελαίου επηρεάζουν μόνον το 30% της τελικής τιμής των πετρελαιοειδών προϊόντων στην Ελλάδα, γιατί το υπόλοιπο 70% είναι φόροι αλλά και διάφορες άλλες επιβαρύνσεις, που παραμένουν σταθερές και δεν επηρεάζονται καθόλου από την διαμόρφωση των διεθνών τιμών.

Η Π.Ο.Π.Ε.Κ. επισημαίνει ότι αν η πτωτική πορεία των διεθνών τιμών του πετρελαίου συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα και δεν μειωθεί ο Ε.Φ.Κ στα πετρελαιοειδή προϊόντα, τα πρατήρια Παροχής καυσίμων και Ενέργειας θα πρέπει να μετονομαστούν σε Πρατήρια είσπραξης φόρων και παροχής καυσίμων. 

ΠΗΓΗ:https://energypress.gr/news/popek-i-ptosi-tis-timis-toy-argoy-epireazei-mono-30-tis-telikis-timis-ton-petrelaioeidon

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr