Σενάριο για αρνητικές τιμές πετρελαίου στις ΗΠΑ λόγω του "πολέμου' Σαουδικής Αραβίας-Ρωσίας

 

Τη στιγμή που η τιμή του Brent βρίσκεται σε χαμηλά 17 ετών, η Mizuho Securities ανέφερε σε έκθεσή της ένα σενάριο όπου θα μπορούσαν να αποκτήσουν ακόμα και αρνητικό πρόσημο.


Όπως αναφέρει, με το Brent στα 25,2 δολάρια ανά βαρέλι, διεξάγεται αυτή τη στιγμή ένας πόλεμος μεταξύ των παραγωγών, ο οποίος θα επηρεάσει τη δυνατότητα των ΗΠΑ να διοχετεύσουν τις δικές τους ποσότητες και θα προκαλέσει πρόβλημα με την αποθήκευση πετρελαίου σε ορίζοντα μερικών μηνών.


Συγκεκριμένα, οι αμερικανικές εξαγωγές είναι περίπου 4 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα και είναι άγνωστο πόσο θα μειωθούν ως αποτέλεσμα των κινήσεων της Σ. Αραβίας και της Ρωσίας.


Η εταιρεία υπολογίζει την αποθηκευτική δυνατότητα των ΗΠΑ σε 273 εκατ. βαρέλια και εκτιμά ότι θα γεμίσει μέσα σε τέσσερις μήνες. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, η εμφάνιση αρνητικών τιμών είναι εξ ολοκλήρου ρεαλιστική, όπως υποστηρίζει.

 

ΠΗΓΗ:https://energypress.gr/news/senario-gia-arnitikes-times-petrelaioy-stis-ipa-logo-toy-polemoy-saoydikis-aravias-rosias

 

Αυτό σημαίνει στην πράξη ότι οι παραγωγοί θα πληρώνουν τους καταναλωτές για το πετρέλαιο, το οποίο δεν θα έχουν τι να το κάνουν. 

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr