Η πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα σε 4 γραφήματα

Έναν μήνα μετά την καταγραφή του πρώτου κρούσματος στην Ελλάδα, έχουν καταγραφεί συνολικά 966 περιπτώσεις Covid-19 σε διάφορες περιοχές της χώρας. Πώς εξελίσσεται η πανδημία.
Η πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα σε 4 γραφήματα
Δημοσιεύθηκε: 28 Μαρτίου 2020 - 09:14
 591 490 1
Το Iatronet παρουσιάζει μία σχηματοποιημένη εικόνα της επιδημίας του SARS-COV 2 στην Ελλάδα, από τη μέρα που καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα, στις 26 Φεβρουαρίου, έως χθες, που ανακοινώθηκαν 74 νέα.
Νεκροί και διασωληνωμένοι
Η πορεία της επιδημίας δεν έχει χαρακτηριστικά εκθετικής αύξησης, καθώς στις 11 Μαρτίου έκλεισαν τα σχολεία, τα οποία θεωρήθηκαν ως εστία διασποράς του κοροναϊού. Η απειλή παραμένει, με χαρακτηριστικό το στοιχείο πως ο αριθμός των διασωληνωμένων έχει τριπλασιαστεί μέσα στην τελευταία εβδομάδα.
Νεκροί
Στις 12 Μαρτίου, καταγράφηκε στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου ο πρώτος θάνατος από COVID-19. Ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται, αλλά όχι ανεξέλεγκτα.
Κρούσματα, νεκροί, διασωληνωμένοι
Η γενική εικόνα της επιδημίας δείχνει μία ελαφρώς αυξητική τάση, η οποία δεν θυμίζει εκείνη άλλων χωρών, όπου κρούσματα και θάνατοι έχουν εκτοξευτεί.
Σύνολο κρουσμάτων, νέα κρούσματα
 
Η τάση δείχνει να είναι σταθεροποιητική, τουλάχιστον σε σχέση με τον ρυθμό αύξησης. Όσο για μείωσή τους, ο δρόμος φαίνεται πως είναι ακόμη μακρύς... Σύμφωνα με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, στην Κίνα χρειάστηκαν 10 έως 11 εβδομάδες μέχρι να βγουν από την καραντίνα.
 

* Δείτε τα γραφήματα σε υψηλότερη ανάλυση στη στήλη Συνοδευτικό Υλικό.

ΠΗΓΗ:https://www.euro2day.gr/n 

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr