Α. Σιάμισιης: Πτώση 50% στην Κατανάλωση Καυσίμων

 
Α. Σιάμισιης: Πτώση 50% στην Κατανάλωση Καυσίμων
 Του Χάρη Φλουδόπουλου*
 Τετ, 29 Απριλίου 2020 - 12:42
 
Η ζήτηση στα καύσιμα κίνησης μειώθηκε κατά 50%, ενώ στην κηροζίνη (αεροπορικό καύσιμο) η πτώση φτάνει το 95%, ως αποτέλεσμα των απαγορεύσεων που έχουν επιβληθεί στις μετακινήσεις λόγω του κορονοϊού. Αυτό τόνισε χθες ο διευθύνων σύμβουλος των Ελληνικών Πετρελαίων Ανδρέας Σιάμισιης, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συζήτησης για τις επιπτώσεις της κρίσης στην ενεργειακή αγορά, που διοργανώθηκε από το φόρουμ των Δελφών.

Για την αντιμετώπιση της κρίσης τα ΕΛΠΕ έπρεπε να διαχειριστούν 3 διαφορετικές προκλήσεις: την πανδημία, την κατάρρευση της ζήτησης αλλά και το σοκ στην προμήθεια, τόνισε ο κ. Σιάμισιης, προσθέτοντας ότι προτεραιότητα για τα ΕΛΠΕ ήταν η ασφάλεια του προσωπικού και της αλυσίδας προμήθειας και ταυτόχρονα η διατήρηση της λειτουργίας των διυλιστηρίων προκειμένου να εξασφαλιστεί ο επαρκής ανεφοδιασμός της αγοράς με καύσιμα. Πάντως ο κ. Σιάμισιης εκτίμησε ότι οι εν εξελίξει έρευνες για υδρογονάνθρακες στην Ελλάδα, δεν επηρεάζονται από την πτώση των τιμών λόγω της κρίσης καθώς πρόκειται για μακροπρόθεσμες επενδύσεις.

Στην ίδια συζήτηση ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης σημείωσε ότι λόγω της κρίσης η εταιρεία χρειάστηκε να αναδιοργανωθεί, δίνοντας έμφαση στην fast track ψηφιοποίηση των υπηρεσιών της προς τους πελάτες.
Η ΔΕΗ διατήρησε την οικονομική πειθαρχία παρά την κρίση ενώ η απολιγνιτοποίηση παραμένει ακρογωνιαίος λίθος της στρατηγικής της εταιρείας για λόγους τόσο οικονομικούς όσο και περιβαλλοντικούς ανέφερε ο κ. Στάσσης. Ο ίδιος σημείωσε ότι παρά τις χαμηλές τιμές των καυσίμων, οι ΑΠΕ συνέχισαν να υπερέχουν και στήριξαν το ενεργειακό σύστημα στην κρίση, προσθέτοντας ότι οι επενδύσεις στην πράσινη ενέργεια είναι βιώσιμες και θα παίξουν μεγαλύτερο ρόλο στο μέλλον.

*(Από το capital.gr

ΠΗΓΗ:https://www.energia.gr/article/166189/a-siamisihs-ptosh-50-sthn-katanalosh-kaysimon

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr