Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για τις προπαρασκευαστικές διαδικασίες του αγωγού East Med, ύψους 2,4 δις. ευρώ

 
30 04 2020 | 07:53
Η IGI Poseidon εξέδωσε χθες πρόσκληση για τις προπαρασκευαστικές δραστηριότητες του αγωγού East Med, συνολικού κόστους 2,4 δις. ευρώ άνευ φόρων και 2,97 δις. μετά φόρων.
Αναλυτικότερα, το έργο αφορά στο λεπτομερή σχεδιασμό, την προμήθεια, την κατασκευή, τη μεταφορά, την εγκατάσταση και το pre-commissioning (EPCI) των υπεράκτιων τμημάτων του αγωγού, ο οποίος φιλοδοξεί να μεταφέρει αέριο από την Αν. Μεσόγειο στις αγορές της Δυτικής Ευρώπης, μέσω της Ελλάδας. Όπως αναφέρεται στην προκήρυξη, το συνολικό μήκος των τεσσάρων υπεράκτιων τμημάτων είναι 1.470 χλμ., και θα τοποθετηθούν σε βάθη που αγγίξουν ακόμη και τα 3.000 μέτρα (στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κύπρου και Κρήτης).
Η παρούσα προκήρυξη αφορά την πρώτη φάση του EastMed που έχει σχεδιαστεί για τη μεταφορά 10 δισ. κ.μ./έτος συν 1 δις. κ.μ. για την Κύπρο. Θα διαρκέσει ως τις 20 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί με την επιλογή δύο αναδόχων, όπως σημειώνεται.
Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη αυτής της πρώτης φάσης λαμβάνει υπόψιν όλες τις δραστηριότητες μελέτης και ανάπτυξης, συμπεριλαμβανομένων και των σχετικών προ-επενδύσεων, με γνώμονα πιθανή αύξηση της δυναμικότητας του αγωγού στα 20 δισ. κ.μ./έτος, σε μεταγενέστερη φάση.

Πέραν της συγκεκριμένης πρόσκλησης, η ΔΕΠΑ διεξάγει και διαγωνισμούς σχετικά με τις μελέτες σκοπιμότητας του έργου, ενώ έπονται οι υποθαλάσσιες έρευνες κατόπιν των σχετικών προσφορών που θα υποβληθούν, όπως και το χρηματοοικονομικό μοντέλο. 

ΠΗΓΗ:https://energypress.gr/news/prokiryhthike-o-diagonismos-gia-tis-proparaskeyastikes-diadikasies-toy-agogoy-east-med-ypsoys

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr