Ολοκληρώθηκε η Μερική Διάσπαση του Κλάδου Υποδομών της ΔΕΠΑ - Συστάθηκε η ΔΕΠΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ Α.Ε.

 
30 04 2020 | 17:51
Ολοκληρώθηκε σήμερα, 30/04/2020, η σύσταση της «ΔΕΠΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ Α.Ε.», με την καταχώριση και δημοσίευση στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.) της από 27/04/2020 απόφασης της Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της ΔΕΠΑ για τη μερική διάσπαση του κλάδου υποδομών της ΔΕΠΑ και τη μεταβίβασή του στη νέα εταιρεία, καθώς και της σχετικής συμβολαιογραφικής πράξης.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, η ΔΕΠΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ Α.Ε. περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και τις συμμετοχές της ΔΕΠΑ Α.Ε. στις εταιρείες «ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΑΕΡΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ Α.Ε.», «ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΑΕΡΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Α.Ε.» και «ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΑΕΡΙΟΥ Α.Ε.».
Με τη σύσταση της νέας επιχείρησης, οι μετοχές της παραδόθηκαν απευθείας στους μετόχους της ΔΕΠΑ Α.Ε. σε αναλογία προς τα δικαιώματά τους στο κεφάλαιο της ΔΕΠΑ Α.Ε. Συγκεκριμένα, το 65% των μετοχών της μεταβιβάστηκε στο «Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε.» και το 35% στην «Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε.» (ΕΛΠΕ).
Το Διοικητικό Συμβούλιο της  ΔΕΠΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ Α.Ε. είναι εννεαμελές και απαρτίζεται από τους κκ: Κυριαζή Χαρίτωνα, Χατζή Μιχάλη, Αναγνώστου Ευστάθιο, Καλούτση Νικόλαο, Μπάρκα Μάρθα, Φάκα Λεωνίδα, Φίλη Αικατερίνη, Διομήδη Σταμούλη (εκπρόσωπο ΕΛΠΕ), Τροκούδη Αλεξία (εκπρόσωπο ΕΛΠΕ).

Το νέο ΔΣ αναμένεται να συγκροτηθεί σε σώμα εντός της ερχόμενης εβδομάδας. 

ΠΗΓΗ:https://energypress.gr/news/oloklirothike-i-meriki-diaspasi-toy-kladoy-ypodomon-tis-depa-systathike-i-depa-ypodomon-ae

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr