HELMEPA για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Καιρός για τη Φύση, Χωρίς Σκουπίδια και Πλαστικά


HELMEPA για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Καιρός για τη Φύση, Χωρίς Σκουπίδια και Πλαστικά
energia.gr
Παρ, 5 Ιουνίου 2020 - 11:52
«Στις ιδιαίτερες συνθήκες που βιώνει αυτήν την περίοδο η ανθρωπότητα, ο εορτασμός της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος είναι μια ευκαιρία να αναλογιστούμε ότι αποτελούμε απλώς έναν κρίκο στην αλυσίδα της ζωής στον πλανήτη μας και πως πρέπει πάντα να λειτουργούμε με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον, χωρίς να το υποβαθμίζουμε», επισημαίνει σε μήνυμά της η HELMEPA, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.
AddThis Sharing Buttons
FacebookShare to TwitterTwitterShare to E-mailE-mailShare to ΕκτύπωσηΕκτύπωσηShare to Περισσότερα...
Όπως υπογραμμίζει, «για το 2020, τα Ηνωμένα Έθνη επέλεξαν γι’ αυτόν το λόγο το θέμα «Καιρός για τη Φύση».
Μάλιστα, η HELMEPA γιορτάζει φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με διπλή δράση.
«Επιλέγουμε την 5η Ιουνίου για το ξεκίνημα της καλοκαιρινής εκστρατείας με σύνθημα «Καθαρές Θάλασσες και Ακτές» και πρωταγωνιστή τον δημοφιλή γλάρο στη νέα αφίσα, που μας υπενθυμίζει ότι επιστρέφουμε στις παραλίες, αλλά με προσοχή και σεβασμό στο θαλάσσιο και παράκτιο περιβάλλον της πατρίδας μας, χωρίς να το επιβαρύνουμε με πλαστικά μιας χρήσης και άλλα απορρίμματα».
Επιπλέον, η HELMEPA διοργανώνει την Παρασκευή εκπαιδευτικό διαδικτυακό σεμινάριο με τίτλο «Ο θαυμαστός θαλάσσιος κόσμος» για παιδιά που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του μη κερδοσκοπικού οργανισμού μέριμνας και προστασίας μητέρας και παιδιού «Κιβωτός του Κόσμου».
Τα παιδιά σε δύο σπίτια φιλοξενίας θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τη σημασία των θαλασσών, τους κινδύνους που προκαλεί η αλόγιστη ανθρώπινη δραστηριότητα αλλά και τους τρόπους με τους οποίους όλοι μπορούμε να συμμετάσχουμε στην προστασία τους.
Καταλήγοντας στο μήνυμά της, εύχεται «η προστασία του περιβάλλοντος να είναι στη σκέψη όλων μας κάθε μέρα κι όχι μόνο την 5η Ιουνίου».
ΠΗΓΗ:https://www.energia.gr/article/167363/helmepa-gia-thn-pagkosmia-hmera-perivallontos-kairos-gia-th-fysh-horis-skoypidia-kai-plastika

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr