Μόλις 18 ΜΚΟ εντός δομών φιλοξενίας μεταναστών

Η αποστολή αιτήματος εγγραφής Β’ φάσης εντός της προθεσμίας είχε τεθεί εξαρχής ως προϋπόθεση για να μην απωλέσουν το δικαίωμα εισόδου οι πιστοποιημένες στο παλαιό μητρώο ΜΚΟ.
Μόλις 18 ΜΚΟ εντός δομών φιλοξενίας μεταναστών
Δημοσιεύθηκε: 17 Ιουνίου 2020 - 10:41
 
Εξέπνευσε, στις 14/06/2020, η -οριζόμενη με την Κοινή Υπουργική Απόφαση υπ’ αριθμόν 3063 (ΦΕΚ Β’ 1382/14.04.2020)- προθεσμία υποβολής αιτήματος εγγραφής στο Μητρώο «Ελληνικών και Ξένων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ)» για Οργανώσεις που είχαν πιστοποιηθεί στο παλαιό μητρώο του Υπουργείου Εσωτερικών.
Οπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, η αποστολή αιτήματος εγγραφής Β’ φάσης εντός της προθεσμίας είχε τεθεί εξαρχής ως προϋπόθεση για να μην απωλέσουν οι -πιστοποιημένες στο παλαιό μητρώο- ΜΚΟ το δικαίωμα εισόδου σε Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης, καθώς και σε δομές φιλοξενίας. Ειδικότερα, από τις 40 ΜΚΟ, που δραστηριοποιούνται, σήμερα, εντός των δομών φιλοξενίας, μόλις 18 έχουν αποστείλει, έως τις 14/6, το αίτημα εγγραφής Β’ φάσης στο νέο μητρώο.
Επομένως, μόνο οι 18 αυτές Οργανώσεις δύνανται να συνεχίσουν, προς το παρόν, τη δράση τους εντός των δομών, μέχρι την οριστική απόφαση εγγραφής του Ειδικού Γραμματέα Συντονισμού Εμπλεκόμενων Φορέων.
Παρατίθενται τα συνολικά στοιχεία παρακάτω:

 

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr