ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΟΔΗΓΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ Κ.Λ.Π.

 

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΗ

ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

PAN HELLENIC FEDERATION OF EMPLOYEES IN PETROLEUM PRODUCTS - REFINERIES & CHEMICAL INDUSTRY

ΕΤΟΣ  ΙΔΡΥΣΕΩΣ  1970

Αριθμός Απόφασης 4893/1999 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών

Μέλος της ΓΣΕΕ και των ICEM , EMCEF

 


Αριθ. Πρωτ. 2679..                                                                                                                                      Ημερομηνία: 25/05/2004

 

 ΠΡΟΣ : * ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ  ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΩΝ

 * ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ  ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ & ΥΓΡΑΕΡΙΩΝ

 

 

ΘΕΜΑ : ΣΥΝΘΗΚΕΣ  ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΟΔΗΓΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ  ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ Κ.Λ.Π.

 

Κύριοι,

Σε συνέχεια της υπ’ αριθ. 2427/17.12.2003 επιστολής μας που σας κοινοποιήσαμε, σχετικά με τις συνθήκες εργασίας και ασφάλειας κατά την εργασία, η Ομοσπονδία μας επανέρχεται γιατί δίνει απόλυτη προτεραιότητα, σε αυτές τις διαδικασίες.

 

Επιθυμούμε να επισημάνουμε για μια ακόμη φορά το γεγονός της σημαντικής ιδιαιτερότητας στο εκτελούμενο μεταφορικό έργο των Καυσίμων ( φόρτωση και μεταφορά επικίνδυνων προϊόντων ).

Οι Εργοδότες ( Διυλιστήρια – Σταθμοί Φόρτωσης Εταιρειών Εμπορίας ) , πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλίες στα πλαίσια του καλού κλίματος συνεργασίας με τα Σωματεία και τους Εργαζόμενους στα εξής θέματα:

  1. Να εφαρμόζεται το εγκεκριμένο καθημερινό ωράριο στους οδηγούς Β/Φ, να τηρούνται οι ημέρες ΡΕΠΩ και Ανάπαυσης.
  2. Να εφαρμόζονται οι κανονισμοί της Ε.Ε. για τους οδηγούς επικίνδυνων εμπορευμάτων και οι εθνικού Νόμοι για την μεταφορά.
  3. Να υπάρχει καθημερινός έλεγχος και οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τις εργασίες Φόρτωσης – Μεταφοράς – Εκφόρτωσης, καθώς και το ανάλογο επαγγελματικό Δίπλωμα οδήγησης των οδηγών Βυτιοφόρων ( Καυσίμων, Υγραερίων, Χημικών Προϊόντων ) και ότι προβλέπεται στο Π.Δ. 477/89. Σημειώνουμε ότι ?δειες Οδήγησης που εκδόθηκαν από Χώρες μη Μέλη της Ε.Ε δεν ισχύουν, ούτε μετατρέπονται σε ελληνικές άδειες.
  4. Οι κάτοχοι Διεθνούς ?δειας Οδήγησης αλλοδαποί δεν μπορούν να ασκούν επάγγελμα οδηγού στην Ελλάδα.
  5. Εφιστούμε ιδιαίτερα την προσοχή σας στα θέματα που αφορούν γενικότερα την ΑΣΦΑΛΕΙΑ  προς αποφυγή  κινδύνων. Να αποφευχθούν τα περιστατικά που έχουν πολλές φορές σαν συνέπεια την έκθεση των Οδηγών Β/Φ σε κινδύνους – μερικές φορές και θανατηφόρων – ( υπερφόρτωση Β/Φ , ?δειες , ADR, ικανότητα Οδηγού κ.λ.π. ), χωρίς δική τους ευθύνη.

 

 

  1. Η εφαρμογή της οδηγίας 96/35 ΕΕ “σχετικά με τον διορισμό και την επαγγελματική κατάρτιση ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ για οδικές κ.λ.π. μεταφορές επικίνδυνων εμπορευμάτων” , πρέπει να τύχει άμεσης εφαρμογής όχι μόνο τυπικά, αλλά και ουσιαστικά. Να υποβοηθηθούν και πρακτικά οι εργαζόμενοι της συγκεκριμένης κατηγορίας, γιατί μέχρι σήμερα πολλοί εργοδότες αγνοούν τον ρόλο και την συνεισφορά αυτού του θεσμού.

 

Κύριοι,

      Το καθεστώς που ισχύει σήμερα στις εργασιακές σχέσεις και στις συμπεριφορές εκπροσώπων των εργοδοτών προς τους οδηγούς   

      Β/Φ Δ.Χ., πρέπει να επανεξετασθεί στο σύνολό του και κυρίως στα θέματα της ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.

Οι σχέσεις που θίγουν δικαιώματα των εργαζομένων κατοχυρωμένα με Νόμους και Οδηγίες, δεν επιτρέπεται να συνεχίζονται σήμερα με πρακτικές του παρελθόντος.

 

Ζητάμε από όλες τις Εταιρείες Διύλισης και Εμπορίας Πετρελαιοειδών – Υγραερίων , την απαρέγκλιτη εφαρμογή των Μέτρων ΑΣΦΑΛΕΊΑΣ.

 

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας και τα Σωματεία Μέλη, διαπιστώνοντας καθημερινές παραβάσεις και χαλάρωση των διαδικασιών και μέτρων ΑΣΦΑΛΕΊΑΣ, επισημαίνει τους σοβαρούς κινδύνους που εγκυμονούν για τους εργαζόμενους και το κοινωνικό σύνολο, και θα επιδιώξει με κάθε νόμιμο μέσο την πλήρη εφαρμογή των Νόμων και των Οδηγιών , καθώς και των εσωτερικών διαδικασιών των Εταιρειών.

                                                                              ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

               Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                                           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

              ΝΙΚ. ΟΡΦΑΝΟΣ                                                                                                                             ΑΛΕΞ. ΚΑΤΣΙΚΑΣ

 

Γραφεία Αθηνών: ΣΩΝΙΕΡΟΥ 18 & Κ.ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ- ΑΘΗΝΑ 10438 Τηλ.2105236118,2105244218, FAX 2105233581

Παράρτημα Θεσσαλονίκης : ΑΝΤΙΓΟΝΙΔΩΝ 5, Τ.Κ.54630  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  Τηλ /Φαξ  2310 556507

INTERNET : www.poedxb.gr  ,  E mail :  poedxb@otenet.gr

 

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr