Εγκαινιάζεται σήμερα η Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα Δίκαιης Μετάβασης για υποστήριξη στην κατάρτιση των εθνικών σχεδίων

 
29 06 2020 | 07:47
Σήμερα, Δευτέρα, 29 Ιουνίου, εγκαινιάζεται η Πλατφόρμα Δίκαιης Μετάβασης, η οποία έχει σχεδιαστεί από την ΕΕ με στόχο τη συμβολή στην προσπάθεια των κρατών-μελών να εκπονήσουν σχέδια δίκαιης μετάβασης περιοχών ώστε να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση από τον Μηχανισμό Δίκαιης Μετάβασης, ύψους πάνω από 150 δισ. ευρώ.
Η διαδικτυακή πλατφόρμα θα παρέχει τεχνική και συμβουλευτική υποστήριξη σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς στις περιφέρειες εξόρυξης άνθρακα και στις περιφέρειες υψηλής έντασης άνθρακα, παρέχοντας εύκολη πρόσβαση σε πληροφορίες για ευκαιρίες χρηματοδότησης και πηγές τεχνικής βοήθειας.
Η διαδικτυακή εκδήλωση που θα σηματοδοτήσει τα εγκαίνια της Πλατφόρμας θα ξεκινήσει σήμερα στις 10:30 (ώρα Ελλάδας), με τη συμμετοχή του Εκτελεστικού Αντιπροέδρου της Κομισιόν, αρμόδιου για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, κ. Φρ. Τίμερμανς, της Επιτρόπου Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων κ. Ελ. Φερέιρα, και της Επιτρόπου Ενέργειας κ. Κ. Σίμσον.
Η εκδήλωση θα σηματοδοτήσει την έναρξη μιας εβδομάδας διαδικτυακών εκδηλώσεων αφιερωμένων στις περιοχές εξόρυξης άνθρακα, λιγνίτη, τύρφης και ασφαλτούχου σχιστόλιθου, καθώς και στις περιφέρειες υψηλής έντασης άνθρακα, διαρθρωμένων στο πλαίσιο της Εικονικής Εβδομάδας των Περιφερειών Άνθρακα και του Σεμιναρίου των Περιοχών Υψηλής Έντασης Άνθρακα. 
Μέσα από αυτές τις εκδηλώσεις, τα ενδιαφερόμενα μέρη θα μπορέσουν να ενημερωθούν σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις της πολιτικής της ΕΕ και θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ορθές πρακτικές.

Το αναλυτικό πρόγραμμα διαθέσιμο εδώ.  

ΠΗΓH:https://energypress.gr/news/egkainiazetai-simera-i-eyropaiki-platforma-dikaiis-metavasis-gia-ypostirixi-stin-katartisi-ton

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr