Πούτιν και Ερντογάν έπαιζαν στα δάχτυλα τον Τραμπ

Αποκαλυπτικό δημοσίευμα του CNN. Ακόμα και δυο φορές την εβδομάδα τηλεφωνούσε ο Ερντογάν στον Τραμπ. Όπως και ο Πούτιν ήξεραν πώς να χειριστούν τον «απροετοίμαστο» πλανητάρχη. Οι επιθέσεις του επικεφαλής του Λευκού Οίκου σε Μέρκελ και Μέι.
Πούτιν και Ερντογάν έπαιζαν στα δάχτυλα τον Τραμπ
Δημοσιεύθηκε: 30 Ιουνίου 2020 - 13:23
 
Σε εκατοντάδες απόρρητα τηλεφωνήματα με ξένους ηγέτες ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν τόσο απροετοίμαστος να συζητήσει σοβαρά θέματα που αποτελούσε κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ, καταγγέλλει το CNN επικαλούμενο πηγές με γνώση των γεγονότων.
Ο πλανητάρχης στις συζητήσεις του με ισχυρούς ηγέτες, όπως ο Βλ. Πούτιν και το Ταγίπ Ερντογάν ήταν «ξεπερασμένος», αλλά από την άλλη προσβλητικός απέναντι στους ηγέτες βασικών συμμάχων των ΗΠΑ. Τα τηλεφωνήματα γράφει το πρακτορείο οδήγησαν κάποιους αξιωματούχους στις ΗΠΑ να τον θεωρήσουν επικίνδυνο.
Τα περισσότερα τηλεφωνήματα έγιναν με τον Ερντογάν, που κάποιες φορές μιλούσε δυο φορές την εβδομάδα με τον Τραμπ. Μάλιστα τον συνέδεαν απευθείας με τον πλανητάρχη μετά από ρητές εντολές του τελευταίου. Από την άλλη, ο Τραμπ επιτέθηκε σε δυο γυναίκες που ηγούνταν συμμαχικών χωρών: στην Τερέζα Μέι, χαρακτηρίζοντάς την «αδύναμη» και την Αγκελα Μέρκελ την οποία θεωρούσε «ηλίθια».
Στις συζητήσεις του με τον Πούτιν και τον Ερντογάν, ο Τραμπ ευχαριστιόταν να επιτίθεται σε προκατόχους του, τον George W. Bush και τον Barack Obama και υπονόησε ότι η απευθείας διαπραγμάτευση μαζί του είναι πολύ πιο αποδοτική απ’ ότι με προηγούμενες κυβερνήσεις των ΗΠΑ.
Το CNN προστάτευσε τις πηγές των πληροφοριών μη αποκαλύπτοντας τις θέσεις τους αλλά σημειώνει ότι το ρεπορτάζ περιλαμβάνει πληροφόρηση από πάνω από 12 αξιωματούχους που είτε άκουσαν, είτε είχαν λεπτομερή πληροφόρηση για τις συζητήσεις. Η διάρκεια της έρευνας ήταν τέσσερις μήνες.
Ο Λευκός Οίκος δεν αντέδρασε προ της δημοσίευσης. Μετά ο εκπρόσωπος τύπου υποστήριξε ότι ο Τραμπ είναι παγκόσμιας κλάσης διαπραγματευτής»...
ΠΗΓΗ:https://www.euro2day.gr/news/world/article/2030690/poytin-kai-erntogan-epaizan-sta-dahtyla-ton-tramp.html

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr