Ολοκληρώθηκε η εξαγορά του αιολικού πάρκου 21MW της Intracom στον Κιθαιρώνα από την Cubico – Σχεδιάζεται επέκταση ισχύος


01 07 2020 | 09:08
Την ολοκλήρωση της πώλησης του αιολικού πάρκου 21MW στον Κιθαιρώνα στην Cubico Sustainable Investments Limited ανακοίνωσε η Intracom Holdings.
Η συμφωνία μεταξύ των δυο πλευρών είχε επιτευχθεί στις αρχές του έτους και πλέον ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση της «K-WIND ΚΙΘΑΙΡΩΝΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», μέχρι πρότινος κατά 100% θυγατρικής της Intracom Holdings, στις εταιρίες Mount Kitheronas και 35Moront Corp, οι οποίες υποδείχθηκαν από την Cubico, σύμφωνα με τις προβλέψεις της από 08.01.2020 δεσμευτικής συμφωνίας αγοραπωλησίας μετοχών μεταξύ των δυο πλευρών.
Ως γνωστόν, πίσω από την αγοράστρια εταιρεία Cubico Sustainable Investments Limited βρίσκεται το γνωστό fund PSP που ελέγχει το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, ενώ μετοχές διαθέτει και το συνταξιοδοτικό ταμείο των δασκάλων του Οντάριο.
Το βασικό τίμημα της συναλλαγής, όπως έχει διαμορφωθεί με βάση τα προβλεπόμενα στην δεσμευτική συμφωνία, ανέρχεται στο ποσό των 18.373.606 ευρώ. Εξ αυτών, τα 15.508.199 ευρώ καταβλήθηκαν κατά την ολοκλήρωση της συμφωνίας, ενώ τα υπόλοιπα 2.865.407 ευρώ θα καταβληθούν εντός τριετίας από την επέλευσή της.
Στα σκαριά η επέκταση του πάρκου
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Cubico ενδιαφέρεται για την επέκταση ισχύος του πάρκου κατά 12MW, με σχετική πρόβλεψη να έχει περιληφθεί, μάλιστα, και στους όρους που συμφωνήθηκαν με την Intracom για την αγοραπωλησία.
Για την ακρίβεια, η συμφωνία μεταξύ των δυο πλευρών προβλέπει πρόσθετο (επιπλέον) τίμημα ποσού 1 εκατ. ευρώ σε περίπτωση ολοκλήρωσης της επέκτασης.
Το βασικό τίμημα ενδέχεται να αυξηθεί περαιτέρω μετά την ενδεχόμενη ικανοποίηση σχετικών συμβατικών όρων. 
ΠΗΓΗ:https://energypress.gr/news/oloklirothike-i-exagora-toy-aiolikoy-parkoy-21mw-tis-intracom-ston-kithairona-apo-tin-cubico

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr