Ομιλία Προέδρου ΠΟΕΠΔΧΒ στην 20η Επέτειο ΔΕΠΑ



20η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΑΕΡΙΟΥ (ΔΕΠΑ) Α.Ε.
Ειδική εκδήλωση με τίτλο : Η ανατολική γέφυρα για την ασφάλεια ενεργειακής τροφοδοσίας στην Ευρώπη .
 
21/10/08, ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ
 

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΟΕΠΔΧΒ

Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και χαρά για μένα να απευθύνω χαιρετισμό εκ μέρους της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην Πετρελαική και Χημική Βιομηχανία στη σημερινή εκδήλωση , που διοργανώνεται με την ευκαιρία των 20 χρόνων από την ίδρυση της ΔΕΠΑ .
 
Στην διάρκεια όλων των ετών που πέρασαν , επιτελέστηκε χωρίς αμφιβολία ένα σημαντικότατο έργο, που άλλαξε την εικόνα του ενεργειακού συστήματος και τη δομή του ενεργειακού ισοζυγίου της χώρας μας .
 
Εκατοντάδες μηχανικοί και επιστήμονες άλλων ειδικοτήτων , μαζί με χιλιάδες τεχνίτες και εργαζόμενους όχι μόνον από τον Όμιλο της ΔΕΠΑ , αλλά και από δεκάδες άλλες μελετητικές και κατασκευαστικές εταιρείες της χώρας, εργάσθηκαν και εργάζονται σκληρά για να μελετήσουν, να σχεδιάσουν, να κατασκευάσουν και να λειτουργούν σήμερα μια ιδιαίτερα σύνθετη και σύγχρονων προδιαγραφών υποδομή , που εκτείνεται από το ένα άκρο της Ελλάδας μέχρι το άλλο .
 
Το πόσο καλά τα κατάφεραν αποδεικνύεται από το γεγονός ότι το Εθνικό Σύστημα Φυσικού Αερίου λειτουργεί με ασφάλεια και χωρίς την παραμικρή αστοχία ή τεχνικό πρόβλημα για περισσότερο από μια δεκαετία .
 
Χάρη σ’ αυτή την πραγματικά μοναδική για τα δεδομένα της χώρας μας υποδομή, το φυσικό αέριο, ένα αποδοτικό και λιγότερο ρυπογόνο σε σχέση με τα υπόλοιπα ορυκτά καύσιμα , διατίθεται σήμερα σε πολλές δεκάδες χιλιάδες καταναλωτών, από τους μεγαλύτερους εξ αυτών που είναι οι ηλεκτροπαραγωγοί και οι μεγάλοι βιομηχανικοί καταναλωτές της χώρας, μέχρι τους μικρότερους (εμπορικούς, βιοτεχνικούς και οικιακούς) στις αστικές περιοχές . Αξίζει ακόμη να αναφερθεί και η χρήση του αερίου στην κίνηση λεωφορείων και απορριμματοφόρων οχημάτων, έναν τομέα στον οποίο η χώρα μας πρωτοπορεί .
 
Ταυτόχρονα, χάρη στις στρατηγικές επιλογές που έγιναν στις αρχές της τρέχουσας δεκαετίας και που εξακολουθούν να εφαρμόζονται και σήμερα, δημιουργούνται βήμα - βήμα οι προϋποθέσεις για ένα δυναμικό και ενεργό ρόλο της ΔΕΠΑ στο ενεργειακό γίγνεσθαι της ευρύτερης περιοχής .
 
Είμαστε αισιόδοξοι ότι χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων και των αρμοδίων της ΔΕΠΑ τα παραπάνω επιτεύγματα θα συνεχιστούν και μάλιστα με μεγαλύτερη επιτυχία στα επόμενα έτη , προς όφελος της εθνικής μας οικονομίας, του περιβάλλοντος, των καταναλωτών και των εργαζομένων.
 
Θα θέλαμε ωστόσο να επισημάνουμε ότι σύμφωνα με τη δική μας αντίληψη , η παρουσία και ο έλεγχος του κράτους , μαζί και με την εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων διοίκησης σ’ αυτού του είδους τις επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας, αποτελούν την καλύτερη εγγύηση για τη διασφάλιση του αναπτυξιακού και κοινωνικού τους ρόλου στο μέλλον.
 
Μια τέτοια αναπτυξιακή και κερδοφόρα προοπτική θα θέλαμε να ευχηθούμε ολόψυχα και στη ΔΕΠΑ για τα χρόνια και τις δεκαετίες που έρχονται .         
    ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΕΠΔΧΒ
ΝΙΚΟΣ ΚΙΟΥΣΗΣ

 


Σχετιζόμενα Αρχεία


  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr