Delek: Αρχές του 2021 ξεκινούν τα έσοδα του Ισραήλ από το κοίτασμα Tamar

 
22 07 2020 | 18:16
H Delek Drilling ανακοίνωσε σήμερα ότι οι εταίροι στο κοίτασμα φυσικού αερίου Tamar θα αρχίσουν να πληρώνουν φόρους επί των κερδών στις αρχές του 2021, γεγονός που μπορεί να βοηθήσει το Ισραήλ να προχωρήσει με το σχέδιο σύστασης ενός επενδυτικού ταμείου (sovereign wealth fund).
Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του Reuters, ο Πρωθυπουργός Νετανιάχου είπε ότι τα δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια που θα προκύψουν από την φορολόγηση των πωλήσεων φυσικού αερίου θα μπορούσαν να επενδυθούν στο εξωτερικό μέσω ενός SWF, με τα κέρδη να αξιοποιούνται σε τομείς όπως η εκπαίδευση, η δημόσια υγεία και άλλες υπηρεσίες.
Το ταμείο, στοχεύοντας στην αποτροπή της υπερθέρμανσης του εθνικού νομίσματος λόγω της ξαφνικής ροής από τα έσοδα του φυσικού αερίου, ήταν να συσταθεί το 2018, όμως πολιτικές ανωμαλίες πήγαν παραπίσω το όλο εγχείρημα.

Να αναφέρουμε, τέλος, ότι η εταιρεία εκμετάλλευσης του κοιτάσματος ενημερώνει πως μέχρι τα τέλη του 2025, τα έσοδα του κράτους από τα ανταποδιτικά τέλη και μόνο αναμένεται να φτάσουν περίπου τα 8 δισεκατομμύρια σεκέλ (2.3 δισεκατομμύρια δολάρια και περίπου 15 δισεκατομμύρια σεκέλ αν υπολογίσουμε και τις άλλες χρεώσεις. 

ΠΗΓΗ:https://energypress.gr/news/delek

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr