Έκλεισε και η τελευταία πλατφόρμα πετρελαίου στην Βενεζουέλα

 


 
10 08 2020 | 10:40
Η Βενεζουέλα δεν έχει πλέον εξέδρες πετρελαίου σε λειτουργία καθώς η τελευταία εταιρεία παροχής υπηρεσιών πετρελαιοπηγών που εξακολουθούσε να πραγματοποιεί γεωτρήσεις στη χώρα που κατέχει τα μεγαλύτερα αποθέματα αργού πετρελαίου στον κόσμο έθεσε τη μοναδική πλατφόρμα εκτός λειτουργίας.
Από τον Ιούνιο του 2020, η Βενεζουέλα είχε μια εξέδρα σε λειτουργία, σύμφωνα με τα στοιχεία της Baker Hughes.
Ωστόσο, αφού η Chevron ανέστειλε τις δραστηριότητές της στη Βενεζουέλα λόγω των αμερικανικών κυρώσεων κατά του καθεστώτος του Nicolas Maduro, η ανάδοχος της Chevron, Nabors Industries σταμάτησε τη δραστηριότητά της.
Σύμφωνα με το oilprice.com το δεύτερο τρίμηνο, η Chevron πάγωσε πλήρως την επένδυσή της ύψους 2,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη Βενεζουέλα λόγω της αβεβαιότητας σχετικά με το τρέχον λειτουργικό περιβάλλον και τις συνολικές προοπτικές, οι οποίες συνέβαλαν στις χειρότερες απώλειες της αμερικανικής εταιρείας τις τελευταίες τρεις δεκαετίες.
Στη Βενεζουέλα, «η έξοδος του κύριου πελάτη μας οδήγησε σε διακοπή της δραστηριότητάς μας», δήλωσε ο Tony Petrello, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Nabors, στην παρουσίαση κερδών του δεύτερου τριμήνου την περασμένη εβδομάδα.
Με τη Nabors να κλείνει τη δραστηριότητα της εξέδρας της, η Βενεζουέλα μένει πλέον χωρίς εξέδρες γεώτρησης πετρελαίου, δήλωσε ο Russ Dallen, ιδρυτής της επενδυτικής τράπεζας Caracas Capital, στο Houston Chronicle. Αυτό οδηγεί τη λατινοαμερικανική χώρας περισσότερο από έναν αιώνα πίσω, όσον αφορά τον αριθμό των πλατφορμών, πριν από το 1914, όταν η διανοίχθηκε η πρώτη πετρελαιοπηγή, σύμφωνα με τον Dallen.
Η παραγωγή πετρελαίου της Βενεζουέλας βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά καθώς οι ΗΠΑ επιβάλλουν κυρώσεις στη βιομηχανία και τις εξαγωγές της, η πτώση της ζήτησης και η πανδημία επιτάχυναν περαιτέρω την πτώση.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του energynews.gr, η βιομηχανία πετρελαίου της Βενεζουέλας κατέρρευσε ακόμη και πριν από τη συντριβή της τιμής του πετρελαίου και την πανδημία, λόγω των ολοένα και πιο αυστηρών κυρώσεων στην εκστρατεία μέγιστης πίεσης των ΗΠΑ κατά του καθεστώτος του Nicolas Maduro και των πηγών εσόδων του. Το εισόδημα από πετρέλαιο είναι σχεδόν το μόνο σκληρό νόμισμα που λαμβάνει ο Maduro, οπότε οι ΗΠΑ προσπαθούν να καταπνίξουν όσο το δυνατόν περισσότερο το εμπόριο πετρελαίου της Βενεζουέλας.
Επιπλέον, η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία PDVSA έχει σοβαρό έλλειμμα σε ρευστότητα και δεν έχει επενδύσει εδώ και χρόνια στην επισκευή και συντήρηση εγκαταστάσεων και διυλιστηρίων πετρελαίου.Η PDVSA σημείωσε πτώση της παραγωγής της τον Ιούνιο κατά 32%, με την παραγωγή στη χώρα που κατέχει τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου στον κόσμο να υποχωρεί στο χαμηλότερο επίπεδο σε 75 χρόνια στις αρχές Ιουνίου όταν ήταν μόλις 374.000 bpd.
(economy today)

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr