Το κοινοβούλιο της Αιγύπτου ενέκρινε τη συμφωνία με την Ελλάδα για την οριοθέτηση ΑΟΖ

 
17 08 2020 | 18:01
Το αιγυπτιακό κοινοβούλιο ενέκρινε τη Δευτέρα τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν τον προηγούμενο μήνα Ελλάδα και Αίγυπτος για τον καθορισμό των μεταξύ τους θαλασσίων συνόρων και τη δημιουργία Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.
Η Συνταγματική και Νομοθετική Επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων της Αιγύπτου δήλωσε τη Δευτέρα ότι η συμφωνία μπορεί να προχωρήσει, προσθέτοντας ότι ορίζει μερικώς τις οικονομικές ζώνες των δύο χωρών, σύμφωνα με το Arab News.
Στην Ελλάδα, διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι η συμφωνία Ελλάδας - Αιγύπτου ουσιαστικά ακυρώνει τη συμφωνία της Τουρκίας με την κυβέρνηση της Τρίπολης στη Λιβύη.
Ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών Σάμεχ Σούκρι δήλωσε πριν την επικύρωση της συμφωνίας ότι η περιοχή περιλαμβάνει πολλά υποσχόμενα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου.
"Η συμφωνία αυτή επιτρέπει στις δύο χώρες να προχωρήσουν και να μεγιστοποιήσουν την αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων στην αποκλειστική οικονομική ζώνη, ιδίως των πολλά υποσχόμενων αποθεμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου”, δήλωσε νωρίτερα ο Σούκρι.

ΠΗΓΗ:https://energypress.gr/news/koinovoylio-tis-aigyptoy-enekrine-ti-symfonia-me-tin-ellada-gia-tin-oriothetisi-aoz

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr