Με φυσικό αέριο η θέρμανση σχολείων στη Νέα Αγχίαλο

 
19 08 2020 | 10:11
Η φλόγα του φυσικού αερίου αναμένεται να ζεσταίνει από τον ερχόμενο χειμώνα τα σχολικά κτίρια στην περιοχή της Ν. Αγχιάλου. Στη χθεσινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής Δήμου Βόλου αποφασίστηκε η κατακύρωση σύμβασης για παρεμβάσεις σε λεβητοστάσια προκειμένου να μπορέσουν τα σχολικά κτίρια να συνδεθούν με το δίκτυο σε ιδιώτη, την εταιρεία «ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΗΛΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε.» μετά από διαγωνισμό.
«Στόχος είναι οι εργασίες να ολοκληρωθούν έγκαιρα και το χειμώνα τα σχολεία να θερμαίνονται με φυσικό αέριο», σημείωσε η αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού, Γεωργία Μποντού Τοκαλή.
Σημειώνεται ότι μόλις πρόσφατα το δίκτυο του φυσικού αερίου επεκτάθηκε στη Ν. Αγχίαλο. Τον Νοέμβριο 2019 είχε γίνει η αφή της φλόγας τροφοδοσίας του δικτύου διανομής φυσικού αερίου και έκτοτε οι εργασίες εξελίσσονται τάχιστα. Ηδη μάλιστα με έξοδα της εταιρείας, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Αγχιάλου έχει συνδεθεί με το δίκτυο.
Οι παρεμβάσεις στα λεβητοστάσιο αφορούν σύμφωνα με την κ. Μποντού –Τοκαλή στα 1ο και 2ο Νηπιαγωγεία, στο 2ο Βαρνάλειο Δημοτικό Σχολείο και στο Γυμνάσιο- Γενικό Λύκειο Ν. Αγχιάλου όπως και στον παιδικό σταθμό της περιοχής.
Στέγαστρο στο ΕΕΕΕΚ
Τεχνική μελέτη για την προμήθεια και τοποθέτηση εξωτερικού μεταλλικού στεγάστρου στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Βόλου, ενέκρινε στη χθεσινή της συνεδρίαση η οικονομική επιτροπή.
Πρόκειται για την ικανοποίηση ενός χρόνιου αιτήματος του σχολείου ώστε να παρέχεται η απαραίτητη προστασία από τον ήλιο και την βροχή στην εξωτερική είσοδο των εργαστηρίων κεραμικής και γεωπονίας, που στεγάζονται στο υπόγειο χώρο του σχολείου.
Το ενδεικτικό κόστος προμήθειας και τοποθέτησης προϋπολογίζεται στο ποσό των 5.300 ευρώ χωρίς ΦΠΑ.
Νέος ανάδοχος για το Παλιό Λιμεναρχείο
Νέο προσωρινό ανάδοχο για το έργο ανάπλασης της περιοχής του Παλιού Λιμεναρχείου ανέδειξε η οικονομική επιτροπή, καθώς ο προηγούμενος δεν προσκόμισε όλα τα απαραίτητα από τον νόμο έγγραφα.
Τα έργα αναλαμβάνει η εταιρία «ΑΘ ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ Κ ΣΙΑ ΟΕ» με μέση έκπτωση 47,11% και συμβατικό ποσό 275.150,63 € χωρίς Φ.Π.Α., (341.186,78 € συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 24%).
Σύμφωνα με τη μελέτη προβλέπεται διαμόρφωση σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας των οδών Μητροπολίτη Γρηγορίου (από την Γρ. Λαμπράκη έως την οδό Πυράσσου), Μελούνας, Σαρανταπόρου (από την οδό Μητροπολίτη Γρηγορίου έως την οδό Φερών), ανάπλαση των υφιστάμενων πεζοδρομίων με πρόβλεψη οριζόντιας και κατακόρυφης προσβασιμότητας με επέκταση των πεζοδρομίων εκατέρωθεν της οδού Μητροπολίτη Γρηγορίου (από την οδό Σαρανταπόρου έως την οδό Γρ. Λαμπράκη), γύρω από τον αρχαιολογικό χώρο, εκατέρωθεν της οδού Γρ. Λαμπράκη (από την οδό Μελούνας έως την οδό Μητροπολίτη Γρηγορίου), εκατέρωθεν της διάβασης στη Γρ. Λαμπράκη με Μητροπολίτη Γρηγορίου, εκατέρωθεν της οδού Παπακυριαζή, (από την οδό Αλμυρού έως την οδό Λήμνου) και εκατέρωθεν της οδού Αλμυρού, (από την οδό Παπακυριαζή έως την οδό Βοϊβης).
Ανάδοχος και για την επέκταση του καταφυγίου
Αναδείχθηκε ανάδοχος και για την επέκταση των εγκαταστάσεων του καταφυγίου αδέσποτων. Προσωρινός μειοδότης αναδείχθηκε η εταιρία «ΕΥΠΛΟΥΣ Ε.Ε.» με μέση έκπτωση 49,20 % και συμβατικό ποσό 123.732,51 € (χωρίς Φ.Π.Α.).
Σύμφωνα με τη μελέτη το έργο αφορά την προσθήκη κατ’ έκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων στο υπάρχον καταφύγιο αδέσποτων ζώων που βρίσκεται στη θέση Μάραθας στις Γλαφυρές. Η υπάρχουσα κτιριακή εγκατάσταση αποτελείται από το κτίριο των γραφείων, εμβαδού 78,69τ.μ. και δύο μονάδες φιλοξενίας ζώων, εμβαδού 231,88τ.μ. η κάθε μία, δηλαδή 463,76τ.μ. στο σύνολο, στις οποίες λειτουργούν συνολικά 40 θέσεις ατομικής διαμονής ζώου με τον αντίστοιχο προαύλιο χώρο άσκησης του ζώου.
Το γήπεδο στο οποίο βρίσκεται η παραπάνω κτιριακή εγκατάσταση είναι επιφάνειας 12.970,00 τ.μ. και απέχει περίπου 500μ. από τον κεντρικό δρόμο Βόλου - Γλαφυρών και περίπου 2,5χλμ. από τον οικισμό των Γλαφυρών.
Η προβλεπόμενη προσθήκη εμβαδού 231,88 τ.μ. προτείνεται να γίνει σε συνέχεια της μιας εκ των δύο μονάδων, όπου θα λειτουργήσουν επιπλέον 20 ατομικοί χώροι διαμονής με τον αντίστοιχο αύλειο χώρο άσκησης.
Η κατασκευή θα είναι αντίστοιχη της υπάρχουσας και επιπλέον θα κατασκευαστούν νέα σηπτική δεξαμενή οπλισμένου σκυροδέματος και νέα απορροφητική δεξαμενή από τσιμεντόλιθους, λόγω ανεπάρκειας του υπάρχοντος συστήματος να καλύψει τα νέα επαυξημένα φορτία, ενώ θα αντικατασταθεί και ο γενικός ηλεκτρολογικός πίνακας.
(της Ελένης Χάνου, taxydromos.gr)

ΠΗΓΗ:https://energypress.gr/news/me-fysiko-aerio-i-thermansi-sholeion-sti-nea-aghialo

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr