Στενή συνεργασία με την Επιτροπή Ανταγωνισμού καθιερώνει η ΡΑΕ – Θα υπογραφεί Μνημόνιο Συνεργασίας – Δίκτυο Ρυθμιστικών Αρχών


25 08 2020 | 07:31
Την αξιοποίηση των συνεργιών που μπορούν να προκύψουν με την Επιτροπή Ανταγωνισμού, για την καλύτερη και αποδοτικότερη εποπτεία της ενεργειακής αγοράς, επιδιώκει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, έχοντας βρεί, σύμφωνα με πληροφορίες, «ευήκοον ους» από την άλλη πλευρά.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι με πρωτοβουλία του νέου προέδρου της ΡΑΕ Θανάση Δαγούμα έχει γίνει συνάντηση με τον πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού Γιάννη Λιανό και έχει συμφωνηθεί η υπογραφή, σύντομα, Μνημονίου Συνεργασίας των δύο ανεξάρτητων Αρχών.
Η κάθε Αρχή κρατά, βεβαίως, τις αρμοδιότητές της, όπως ορίζονται από το νόμο, αλλά έχει διαπιστωθεί ότι είναι πολλοί οι τομείς στους οποίους οι αρμοδιότητες είναι παράλληλες και συνεπώς απαιτείται συντονισμός και συνεργασία, όχι μόνον για την εξασφάλιση αποτελεσματικότερων παρεμβάσεων, αλλά και για την εξοικονόμηση δυνάμεων και τη σφαιρικότερη εξέταση των θεμάτων.
Την ίδια στιγμή, έχουν αναληφθεί πρωτοβουλίες για τη δημιουργία ενός δικτύου των ανεξάρτητων αρχών της αγοράς (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, ΡΑΕ, Επιτροπή Ανταγωνισμού, αλλά και Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων, Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων κ.λπ.) προκειμένου να υπάρχει συνεννόηση, κοινές δράσεις, ανταλλαγή τεχνογνωσίας, μεταφορά καλών πρακτικών κ.λπ.
Ας σημειωθεί ότι το επόμενο διάστημα ο κ. Δαγούμας θα έχει συνάντηση με το προεδρείο του ACER, σηματοδοτώντας την πρόθεση της διοίκησης να έχει η Αρχή εξωστρεφή χαρακτηριστικά. Όπως άλλωστε είχε αναφέρει ο ίδιος στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, στόχος της νέας διοίκησης θα είναι η ουσιαστική συμμετοχή στη διαδικασία λήψης αποφάσεων σε Βαλκάνια και Ευρώπη και όχι απλώς η ενσωμάτωση οδηγιών της ΕΕ και αποφάσεων του ACER. «Θέλουμε να έχουμε ενεργή συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων», είχε επισημάνει σχετικά.
ΠΗΓΗ:https://energypress.gr/news/steni-synergasia-me-tin-epitropi-antagonismoy-kathieronei-i-rae-tha-ypografei-mnimonio

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr