Στο 90% των προ πανδημίας επιπέδων η ζήτηση πετρελαίου


09 09 2020 | 12:42
Η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου έχει ανακάμψει έως και 90% σε σχέση με τα προ της πανδημίας επίπεδα, σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Ενέργειας Αλεξάντερ Νόβακ, προσθέτοντας ότι η Μόσχα θα προτείνει στον OPEC+ να αντιδράσει στην τάση στο πλαίσιο της παγκόσμιας συμφωνίας μείωσης της παραγωγής πετρελαίου.
Ο Ρώσος αξιωματούχος αναμένει ότι η πλήρης ανάκαμψη της ζήτησης πετρελαίου θα έρθει κάποια στιγμή το επόμενο έτος: «Θα παρακολουθούμε την κατάσταση και θα εξισορροπήσουμε την παραγωγή πετρελαίου καθώς η (παγκόσμια) οικονομία ανακάμπτει. Ελπίζουμε σε ταχεία ανάκαμψη της ζήτησης και θα προτείνουμε να αντιδράσουμε σε αυτή στο πλαίσιο της συμφωνίας του OPEC+», ανέφερε ο κ. Νόβακ.
Στο μεταξύ, το Ιράκ δήλωσε ότι παραμένει πλήρως δεσμευμένο στη συμφωνία περικοπής στην παραγωγή πετρελαίου, αρνούμενο ότι επιδιώκει εξαίρεση από το σύμφωνο μείωσης κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021.
Εκπρόσωπος του Υπουργείου Πετρελαίου του Ιράκ σημείωσε χαρακτηριστικά: «Το Υπουργείο Πετρελαίου θα ήθελε κατηγορηματικά να αρνηθεί αυτή την αβάσιμη δήλωση και να επιβεβαιώσει ότι, αντιθέτως, το Ιράκ παραμένει πλήρως δεσμευμένο στη Διακήρυξη Συνεργασίας του OPEC+ του Απριλίου και στον μηχανισμό αποζημίωσης που συμφωνήθηκε τον Ιούνιο».
Η συμμόρφωση του Ιράκ με τις τρέχουσες περικοπές πετρελαίου ήταν πάνω από 100% τον Αύγουστο και ο αραβικός παραγωγός πετρελαίου του OPEC «θα συνεχίσει να αποδίδει σε αυτό το υψηλό επίπεδο, αντισταθμίζοντας τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο για την προηγούμενη υπερπαραγωγή 850.000 βαρελιών την ημέρα», σύμφωνα με τον Ιρακινό εκπρόσωπο.
(Ναυτικά Χρονικά)
ΠΗΓΗ:https://energypress.gr/news/sto-90-ton-pro-pandimias-epipedon-i-zitisi-petrelaioy

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr