Σιάμισιης: Η επέκταση των ΕΛΠΕ στην καθαρή ενέργεια και στις γειτονικές αγορές ανάμεσα στις προτεραιότητές μας

 
11 09 2020 | 17:02
Στις πρωτοβουλίες μετασχηματισμού του ομίλου των ΕΛΠΕ προς έναν ενεργειακό όμιλο που δραστηριοποιείται σε συμβατικές και καθαρές μορφές ενέργειας αναφέρθηκε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος, Ανδρέας Σιάμισιης, στα πλαίσια του συνδεδρίου SE Europe Energy Forum.
Ο ίδιος αναφέρθηκε στα πλαίσια συζήτησης με τον πρόεδρο της επιτροπής ενέργειας του Αμερικανικού Επιμελητηρίου, Κ. Ανδριοσόπουλο, για τις επιπτώσεις του κορωνοϊού λέγοντας ότι "είδαμε μεγάλη αλλαγή στα πρότυπα κατανάλωσης με την πανδημία, η οποία παράλληλα επιτάχυνε τη μετάβαση προς νέες πηγές ενέργειας. Ως ΕΛΠΕ πιστεύουμε ότι πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι κοινωνικοί εταίροι και για αυτό στηρίξαμε το εθνικό σύστημα υγείας με 8 εκατ. ευρώ, από τις μεγαλύτερες δωρεές. Επιπλέον αφιερώσαμε ανθρώπους μας να βοηθήσουν με την εξασφάλιση υγειονομικού εξοπλισμού".
Παράλληλα, ο κ. Σιάμισιης τόνισε πως "αν δεν προσαρμόσουμε το επιχειρηματικό μας μοντέλο, τότε δεν θα είμαστε πλέον επίκαιροι άρα προωθούμε την εξέλιξη του ομίλου προς τις νέες μορφές ενέργειας. Οι ΑΠΕ είναι ένας από τους τομείς και σχεδιάζουμε το μεγαλύτερο πάρκο στην Ελλάδα στην Κοζάνη με 200 μεγαβάτ φωτοβολταϊκών. Μαζί με τις υπόλοιπες επενδύσεις μας στρεφόμαστε προς ένα πιο καθαρό χαρτοφυλάκιο. Οι αλλαγές αυτές δεν συμβαίνουν εν μια νυκτί. Για τα επόμενα 10-20 χρόνια θα συνεχίσουμε να βασιζόμαστε στις συμβατικές πηγές. Για αυτό, πρέπει να κάνουμε τα πετρελαϊκά μας προϊόντα πιο φιλικά προς το περιβάλλον, όπως για παράδειγμα στη ναυτιλία".

Ένα ακόμη στοιχείο ενδιαφέροντος που εντόπισε ο κ. Σιάμισιης είναι οι νέες αγορές. "Είναι καιρός να ερευνήσουμε την επέκταση σε καθαρές πηγές ενέργειας στις γειτονικές αγορές όπου έχουμε παρουσία ήδη. Οι ΑΠΕ, το διασυνοριακό εμπόριο και οι διασυνδέσεις είναι σημαντικοί τομείς ενδιαφέροντος για εμάς", σχολίασε.  

ΠΗΓΗ:https://energypress.gr/news/siamisiis-i-epektasi-ton-elpe-stin-kathari-energeia-kai-stis-geitonikes-agores-anamesa-stis

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr